Σταμάτησε την αυτοκινητοπομπή του για να μαζέψει αδέσποτο ο Μητσοτάκης

Ο πρωθυπουργός έχει μεγάλη ευαισθησία στα ζώα συντροφιάς

Δείτε τι είχε απαντήσει σε ερώτηση περί του νομοθετικού πλαισίου για τα ζώα συντροφιάς ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ 

Η ευαισθησία του Κυριάκου Μητσοτάκη στα ζώα συντροφιάς και τα αδέσποτα είναι γνωστή.

Ίσως, όμως, είναι άγνωστο στους περισσότερους το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός δεν παραλείπει να μαζεύει στις περιοδείες του αδέσποτα, όπου τα βρει.

Αυτό έγινε και στη Βέροια, την οποία επισκέφτηκε στο πλαίσιο της παρουσίας του στη Μακεδονία για τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με Το Βήμα, σταμάτησε την αυτοκινητοπομπή, που τον συνόδευε, όταν πετάχτηκε μπροστά του ένα αδέσποτο σκυλάκι. Το μάζεψε, το εμβολίασε και το χάρισε σε ένα ίδρυμα για τα παιδιά.

Το ίδιο έκανε πηγαίνοντας προς τη Βεργίνα, όταν ήταν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και στον Μυστρά, όπου πέτυχε στον δρόμο ένα γατάκι και το περιμάζεψε. Το έφερε μαζί του στην Αθήνα και το χάρισε και αυτό σε παιδάκια.

Ο πρωθυπουργός, απαντώντας σε ερώτηση στη ΔΕΘ, υποσχέθηκε ένα νέο πλαίσιο για τα αδέσποτα ζώα και τα ζώα συντροφιάς.

«Υπάρχει μία συνολική ανάγκη να ξαναδούμε το νομοθετικό πλαίσιο - και έχω ήδη ζητήσει από την κοινωνία των πολιτών, από φιλοζωικές οργανώσεις να μας κάνουν προτάσεις για ένα συνολικό σύγχρονο νομοθετικό πλαίσιο το οποίο αφορά στα ζώα συντροφιάς. Οι προηγούμενες προτάσεις που είχαν γίνει ήταν εκτός τόπου και χρόνου και προφανώς δεν μπορεί να θεωρείται φορολογικό τεκμήριο το να έχει κάποιος ένα ζώο συντροφιάς. Θα υπάρξει μία συνολική στρατηγική για το ζήτημα αυτό για το οποίο έχουμε μεγάλη προσωπική ευαισθησία», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top