Πρέσβης ΗΠΑ Τζ. Πάιατ στο Star: Ώρα για επενδύσεις στην Ελλάδα

Ισχυρό μήνυμα δύο εβδομάδες πριν την επίσκεψη Μητσοτάκη στη Ν. Υόρκη

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα παρουσιάσει τις επενδυτικές ευκαιρίες που ανοίγονται στην Ελλάδα σε Αμερικανούς επιχειρηματίες, στην έδρα τους τη Νέα Υόρκη, όπου μεταβαίνει σε δυο εβδομάδες. Μια πρώτη γεύση για τα πλεονεκτήματα της χώρας μας έδωσε στο Star ο Αμερικανός Πρέσβης. 

«Βλέπουμε φανταστικές ευκαιρίες στην αγορά πετρελαίου για πρότζεκτ όπως της Exonn Μobil, στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας όπως το πρότζεκτ του αιολικού πάρκου της General  Electric στα Κάτω Λακώματα, στις εξαγωγές εμπορευμάτων, στην ιδιωτικοποίηση των ΕΛΠΕ» δηλώνει ο Τζέφρι Πάιατ.  

Οι Ηνωμένες Πολιτείες προσβλέπουν επίσης:
-στην ενίσχυση των εξαγωγών φυσικού αερίου προς τη χώρα μας
-στην ιδιωτικοποίηση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης στο οποίο ο αμερικανικός στρατός διαθέτει 2,3 εκατ. δολαρία προκειμένου να το καταστήσει λειτουργικό για τον σταθμό υγροποιημένου φυσικού αερίου FSRU. 

Το επιχειρηματικό γεύμα για τον Πρωθυπουργό θα γίνει στις 25 Σεπτεμβρίου, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, με οικοδεσπότη τον Αμερικανό υπουργό Εμπορίου ο οποίος χθες βρέθηκε στην Αθήνα. 

Ο Γουίλμπουρ Ρος του οποίου η περιουσία αποτιμάται στα 600 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Forbes βρίσκεται πολύ κοντά στον Ντόναλτ Τράμπ από τη δεκαετία του 80, όταν τον βοήθησε να διατηρήσει τον έλεγχο των τριών καζίνο του, τα οποία βρίσκονταν υπό χρεοκοπία. 

Θεωρείται ειδικός στην διάσωση των επιχειρήσεων τόσο στον τομέα της ενέργειας όσο και των τραπεζών και μάλιστα συμμετείχε στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών της Κύπρου, πριν αναλάβει χρέη υπουργού και παραμερίσει τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες. 

«Είναι διθυραμβικά τα σχόλια του Διεθνούς Τύπου για την επίσκεψη του υπουργού Ρος στην Αθήνα και εξαιρετικά τα σχόλια που ο ίδιος έκανε, πολύ τιμητικά για την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και για όλους μας και θα συμβάλλουν καθοριστικά στην αύξηση του φιλοεπενδυτικού κλίματος για την Ελλάδα» σχολίασε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.    

Σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης εγκαινίασε τη νέα μονάδα της φαρμακοβιομηχανίας Pharmathen στις Σάπες Ροδόπης, μια επένδυση 50 εκατομμυρίων ευρώ  με 500 νέες θέσεις εργασίας που σιγά- σιγά αλλάζει την αποκαρδιωτική εικόνα της αγοράς. 

Την ίδια ώρα, επτά στους δέκα πτυχιούχους είναι εκτός αγοράς εργασίας, σύμφωνα με έρευνα του Κέντρου Ανάπτυξης Εκπαιδευτικής Πολιτικής της ΓΣΕΕ, καθιστώντας την Ελλάδα τελευταία στην κατάταξη σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top