Die Welt: Η Ελλάδα έχει γίνει η κρυφή αδυναμία των επενδυτών

«Αναδύεται όπως ο φοίνικας από τη στάχτη»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης

«Η Ελλάδα έχει γίνει η κρυφή αδυναμία των επενδυτών» τονίζει σε δημοσίευμά της η Die Welt, μιλώντας για βελτιωμένη διεθνώς εικόνα της χώρας μετά από λίγους μήνες διακυβέρνησης από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Η Ελλάδα αναδύεται όπως ο φοίνικας από τη στάχτη» αναφέρει η γερμανική εφημερίδα, η οποία εστιάζει στην επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στο Βερολίνο, τονίζοντας πως «επί χρόνια μία τέτοια επίσκεψη θα ήταν πρώτο θέμα, όμως αυτήν τη φορά δεν άξιζε ούτε ένα πρωτοσέλιδο. Η χειρότερη περίοδος της κρίσης χρέους έχει περάσει και η ανησυχία για την τύχη της Αθήνας έχει καταλαγιάσει».

Το δημοσίευμα σημειώνει ως κρίσιμη αφετηρία ανάκτησης της εμπιστοσύνης την κατάργηση των capital controls, από την 1η Σεπτεμβρίου, που επιβλήθηκαν όταν στο απόγειο της κρίσης πανικοβλημένοι Έλληνες έβγαζαν τα χρήματά τους στο εξωτερικό για να τα σώσουν από τη χρεοκοπία των ελληνικών τραπεζών.

«Από τότε οι επενδυτές σκέπτονταν τρεις φορές στο κεφάλι τους εάν ήθελαν να δραστηριοποιηθούν στην Ελλάδα. Τώρα όμως αυτό είναι παρελθόν», σημειώνει ο αρθρογράφος, εξηγώντας πως η αυξανόμενη εμπιστοσύνη στη σταθερότητα του ελληνικού χρηματοπιστωτικού συστήματος, φάνηκε και από τις αποδόσεις του πενταετούς ομολόγου.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top