Γενέθλια ΠΑΣΟΚ: Πέταξε το γάντι η Φώφη στους αμφισβητίες

Γκρίνια για τον ήλιο και τον τίτλο

Η Φώτη Γεννηματά, γιόρτασε τα 45 χρόνια ΠΑΣΟΚ σε μια συμβολική περιοχή που λάτρεψε τον Αντρέα Παπανδρέου. Το Κιλελέρ.. 

Με ένα απόσπασμα από τη διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη, ξεκίνησεην ομιλία της, στη Λάρισα, η Φώφη Γεννηματά, με την οποία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση για τα 45 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ.

«Το μήνυμά μας από εδώ από το Κιλελέρ που είναι το σύμβολο των αγώνων των αγροτών, είναι ότι το ΠΑΣΟΚ και η παράταξή μας, ήταν και θα είναι πάντα στο πλευρό του αγρότη και της αγροτιάς».

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ παλεύει να σταθεροποιήσει το κόμμα , παρα την πλαγιοκόπηση από αριστερά και δεξιά. Όμως ο δρόμος δεν είναι στρωμένος με ρόδα. 

H κ. Γεννηματά απάντησε σε υψηλούς τόνους απευθυνόμενη σ΄όσους επιχειρούν να αμφισβητήσουν τη συνεισφορά του ΠΑΣΟΚ στο Κίνημα Αλλαγής υπογραμμίζοντας: «Κάποιοι ξαφνικά θυμήθηκαν να δηλώσουν ότι αγωνιούν για το ΠΑΣΟΚ και το μέλλον του. Με μερικά χρόνια καθυστέρηση βέβαια. Δεν αγωνιούσαν όταν έφτασε εκλογικά στο 4% και δημοσκοπικά στο 2,8%. Δεν αγωνιούσαν για την κατάληψη του χώρου μας από το ΣΥΡΙΖΑ όταν έγινε Κυβέρνηση και αγωνιούν τώρα που είναι αντιπολίτευση. Δεν αγωνιούσαν όταν ήμασταν 7ο κόμμα στη Βουλή, αγωνιούν τώρα που το Κίνημα Αλλαγής καθιερώθηκε στο κέντρο του πολιτικού συστήματος ως ο προοδευτικός πόλος , τρίτο κόμμα με διπλάσιο ποσοστό». 

Πέταξε επίσης το γάντι σε όσους την αμφισβητούν καλώντας τους να το θέσουν στα όργανα του ΚΙΝΑΛ. «Κανείς δεν θα «παίξει» με τα σύμβολα του ΠΑΣΟΚ και το συναίσθημα των ανθρώπων που το στηρίζουν. Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να χρησιμοποιήσει το ΠΑΣΟΚ ως «σφραγίδα διαπραγμάτευσης» για τις προσωπικές του επιδιώξεις. Δεν είναι ώρα για «μάχη οπισθοφυλακής» και επίδειξη δήθεν Πασοκικού πατριωτισμού, είναι ώρα μάχης για το παρόν και το μέλλον του τόπου και της παράταξης. Όποιος όμως δεν τα αντιλαμβάνεται αυτά και παραμένει προσκολλημένος στις προσωπικές του φιλοδοξίες ας έρθει στο Κίνημα Αλλαγής , υπάρχουν οι προβλεπόμενες διαδικασίες να θέσει θέμα νέας εκλογής, ενάμιση χρόνο μετά την εκλογή από τη βάση από 220.000 ανθρώπους της παράταξης», τόνισε. 

Προηγουμένως ο Νίκος Παπανδρέου στην ο εκπομπή "Ραντάρ" του Αlpha 9,89 είχε ζητήσει την επιστροφή στην ονομασία ΠΑΣΟΚ.  
Η απόφαση του συνεδρίου να προχωρήσει στην ενοποίηση του ΚΙΝΑΛ, βρίσκει αντίθετους στελέχη όπως ο  Νίκος Παπανδρέου και ο Παύλος Γερουλάνος που ζητούν να ξαναβγεί στον αφρό το ΠΑΣΟΚ.

«Μπορεί κάποιος να λέει διάφορα. αν θέλει να θύσει ζήτημα πρέπει να εχει ηγετικό ανάστημα να το πει ευθέως . δεν ειναι κληρονομικό δικαίωμα. Θέλει συνέπεια όλα τα χρόνια στο ΠΑΣΟΚ» απάντησε ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Μ. Κατρίνης. 

Η  Χαριλάου Τρικούπη κατηγορεί τα δύο στελέχη ότι ενδιαφέρονται περισσότερο για την προβολή τους, παρά για τη διεύρυνση του κόμματος. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top