Ιταλός ΥΠΕΞ υπέρ Ελλάδας: Τα ευρωπαϊκά σύνορα πρέπει να είναι σεβαστά

Τι δήλωσε σε συνέντευξη μετά τη συνάντηση με τον Δένδια

Σαφή στήριξη στις ελληνικές θέσεις για τα ευρωπαϊκά σύνορα έδωσε ο  Ιταλός υπουργός Εξωτερικών   Έντσο Μιλανέζι,  σε συνέντευξή του στα «Νέα»,  η οποία  δημοσιεύθηκε μία ημέρα μετά τη συνάντησή του με τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Δένδια, μετά την οποία   αναφέρθηκαν στα κοινά συμφέροντα των δύο χωρών και στην ανάγκη στενότερης συνεργασίας για τα  ενεργειακά. 

Eastmed και τουρκικές προκλήσεις στη συνάντηση Δένδια με τον Ιταλό ΥΠΕΞ

Ο Ιταλός ΥΠΕΞ αναφέρθηκε στην ανάγκη σταθερότητας και ειρήνευσης στην Ανατολική Μεσόγειο, σημειώνοντας ότι η ΕΕ πρέπει να δείξει ότι απαιτεί σεβασμό και προστατεύει τα εδάφη της, διατηρώντας πάντα ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας με τις γειτονικές χώρες.

«Είναι σημαντικό η Ευρωπαϊκή Ένωση να δείξει ότι τα τμήματα των εδαφών της- γιατί δεν μιλάμε απλά για εδάφη των κρατών-μελών, αλλά για ευρωπαϊκά εδάφη- πρέπει να είναι σεβαστά και προστατευμένα» δήλωσε ο Μιλανέζι.  

Ξεκάθαρο μήνυμα προς την Τουρκία ότι ο μόνος δρόμος βρίσκεται στον σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου, έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά τη συνάντηση που είχε με τον Ιταλό υπουργό Εξωτερικών Έντσο Μιλανέζι την Πέμπτη  

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ήταν σαφής απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις: Ο σεβασμός του Διεθνούς Δικαίου είναι η μόνη οδός. «Λέμε σε όλους τους γείτονές μας και κυρίως προς τη γείτονα Τουρκία ότι Ελλάδα και Ιταλία θα επιβάλουν το σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου αλλά και του Δικαίου της Θάλασσας. Σε αυτό δεν θα υπάρξουν ούτε εκπτώσεις ούτε υποχωρήσεις» τόνισε ο κ. Παυλόπουλος. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top