Θα «βρέξει» κλήσεις: Ξεκινά αυστηρή εφαρμογή του ΚΟΚ

«Δε θα ανεχθώ κανέναν μοτοσικλετιστή δίχως κράνος» είπε ο πρωθυπουργός

Οι δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Κώστα Καραμανλή από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών 
Την αυστηρή εφαρμογή του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ) ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την εφαρμογή και του αντικαπνιστικού νόμου που είχε μείνει, επίσης, στα χαρτιά. 

Ο πρωθυπουργός επισκέφτηκε το υπουργείο Υποδομών και χαρακτήρισε «απόλυτη προτεραιότητα» το θέμα της οδικής ασφάλειας. «Είναι αδιανόητο να θρηνούμε τόσους ανθρώπους στην άσφαλτο», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός μίλησε για ένα μακροχρόνιο σχέδιο αντιμετώπισης του προβλήματος, αναφέροντας τον τρόπο που εκπαιδεύονται οι νέοι οδηγοί, την ποιότητα των δρόμων αλλά, κυρίως, «την αυστηρή εφαρμογή του ΚΟΚ».

Ο Πολάκης προκαλεί τον Μητσοτάκη: Με τσιγάρο στο καφενείο της Βουλής!

Τέλος το τσιγάρο σε εστιατόρια, γήπεδα και σχολεία

«Δε θα δεχθώ καμία απόκλιση από την τήρηση της υποχρεωτικής χρήσης κράνους για τα δίκυκλα», σημείωσε. Στη συνέχεια, είπε ότι θα δοθούν φορολογικά κίνητρα από την κυβέρνηση για γίνει πιο οικονομική η απόκτηση κράνους από τους μοτοσικλετιστές. 

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, είπε πως συζήτησαν για όλα τα θέματα με τον πρωθυπουργό και στάθηκε ιδιαίτερα στις αστικές συγκοινωνίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. 

«Η κατάσταση στο Μετρό είναι απαράδεκτη, με τεράστιες καθυστερήσεις τους θερινούς μήνες. Το 1/3 των συρμών δε βρίσκεται σε λειτουργία. Τον Σεπτέμβριο θα λειτουργεί όπως θα έπρεπε να λειτουργεί σε κάθε πολιτισμένη ευρωπαϊκή χώρα», είπε, με τον πρωθυπουργό να σημειώνει πως θα αυξηθεί η συχνότητα των δρομολογίων στις αστικές συγκοινωνίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Και ο ίδιος αναφέρθηκε στην οδική ασφάλεια, επισημαίνοντας ότι πρέπει να γίνουν τα μεγάλα έργα, όπως ο αυτοκινητόδρομος Πάτρας – Πύργου και ο Βόρειος Οδικός Άξονας Κρήτης, (ΒΟΑΚ), «για να μη θρηνούμε επιτέλους θύματα».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top