Πέτσας: Εξαιτίας του Ποινικού Κώδικα του ΣΥΡΙΖΑ αποφυλακίζεται ο Κορκονέας

Ποιες είναι οι δύο αλλαγές στις οποίες απέδωσε τη δικαστική εξέλιξη

Στέλιος Πέτσας Briefing

Στις αλλαγές που έγιναν στον Ποινικό Κώδικα από την προηγούμενη κυβέρνηση, του ΣΥΡΙΖΑ, απέδωσε την εξέλιξη της αποφυλάκισης του   Κορκονέα, παρά την καταδίκη του για τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξη Γρηγορλοπουλου, στις 6/12/2009, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Αποφυλακίστηκε ο Επαμεινώνδας Κορκονέας      

Ερωτηθείς σχετικά με την απόφαση ο κ. Πέτσας , κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών σήμερα το απόγευμα, δήλωσε συγκεκριμένα: 
«Θα ξεκινήσω λέγοντας ότι η Κυβέρνηση παγίως δεν σχολιάζει τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης. Αυτό το θέμα που με ρωτάτε όμως έχει διάφορες προεκτάσεις, που έχουν να κάνουν με τις πολιτικές επιλογές της προηγούμενης Κυβέρνησης».

Όπως πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος,  οι αιτίες που οδηγούν στην αποφυλάκιση Κορκονέα είναι δύο και αφορούν στον νέο Ποινικό Κώδικα «που ψήφισε μόνος του και εσπευσμένα ο ΣΥΡΙΖΑ, λίγο πριν από τις εθνικές εκλογές».

Η πρώτη  αλλαγή, όπως δήλωσε ο κ. Πέτσας, είναι η αλλαγή των προϋποθέσεων για την αναγνώριση της ελαφρυντικής περιστάσεως του πρότερου έντιμου βίου- σύννομου βίουόπως λέγεται τώρα- που ανοίγει τον δρόμο για να την αξιοποιήσουν ακόμη και δράστες ειδεχθών εγκλημάτων. 

Η δεύτερη είναι η αλλαγή του ανωτάτου ορίου της ποινής που θα μπορούσε να επιβληθεί μετά την αναγνώριση της ελαφρυντικής περιστάσεως, το οποίο περιορίζεται από τα 20 χρόνια στα 15. «Είναι αλήθεια ότι ο νέος Ποινικός Κώδικας και ο νέος Κώδικας Ποινικής Δικονομίας κινούνται συνολικά προς τη σωστή κατεύθυνση. Υπάρχουν, όμως, αστοχίες σε ορισμένες διατάξεις τους, που ήδη εξετάζονται από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, προκειμένου να τροποποιηθούν, έτσι ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον ανάλογα περιστατικά που βρίσκονται σε προφανή αναντιστοιχία με το κοινό περί δικαίου αίσθημα» συμπλήρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top