Μητσοτάκης: Πανεπιστήμιο Τουρισμού και 10ετές σχέδιο για τον κλάδο

«Είναι ο μεγαλύτερος κλάδος της οικονομίας»

Την εκπόνηση ενός νέου, δεκαετούς στρατηγικού σχεδίου για τον τουρισμό ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος επισκέφτηκε το υπουργείο Τουρισμού.

«Η χώρα χρειάζεται ένα δεκαετές σχέδιο για τον τουρισμό του μέλλοντος, ο οποίος θα δίνει έμφαση στην ανταγωνιστικότητα, την καινοτομία αλλά και τη βιωσιμότητα. Δεν νοείται σήμερα τουριστικό προϊόν στην Ελλάδα, το οποίο να μην βάζει την προστασία του περιβάλλοντος σε απόλυτη πρώτη προτεραιότητα», είπε ο πρωθυπουργός.

Στόχος είναι να αυξηθεί ο χρόνος παραμονής των τουριστών, αλλά και τα έσοδα, με τον πρωθυπουργό να χαρακτηρίζει τον τουρισμό ως «τον μεγαλύτερο κλάδο της οικονομίας».

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: «Κυριάκο, εμένα μου έστειλαν τυρί, εσένα;»

Το σχέδιο θα έχει εκπονηθεί  εντός του επόμενου εξαμήνου, σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς. «Θέλουμε τη συνεισφορά του ιδιωτικού τομέα, ο οποίος είναι αυτός που κράτησε όρθιο τον ελληνικό τουρισμό τα χρόνια της κρίσης», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

«Η δική μας η δουλειά είναι να εξασφαλίσουμε ότι θα γίνουν επιτέλους πράγματα που δεν έχουν γίνει ποτέ ως σήμερα. Γι' αυτό θέλουμε ξεκάθαρα χρονοδιαγράμματα, ξεκάθαρους στόχους και περιμένουμε από τα αρμόδια υπουργεία να τους υλοποιήσουν», πρόσθεσε.

Πανεπιστήμιο Τουρισμού σε Ανάβυσσο – Τι είπαν για Airbnb

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης και ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης συζήτησαν και για την ίδρυση ενός Πανεπιστημίου Τουρισμού στην Ανάβυσσο. «Χρειαζόμαστε τουριστική εκπαίδευση παγκόσμιας κλάσης», είπε ο υπουργός.

Παράλληλα, στο τραπέζι έπεσε και το «φαινόμενο» Airbnb.

Airbnb: Πώς να δηλώσετε το εισόδημα από το ακίνητο

ΑΑΔΕ: Αδήλωτα 20.000 ακίνητα Airbnb

«Πρέπει να μπει τάξη σε αυτή την αγορά», είπε ο υπουργός Τουρισμού, ο οποίος θα ετοιμάσει κανόνες ασφαλείας και υγιεινής για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις.

Παράλληλα, ο κ. Θεοχάρης αναφέρθηκε και στην ανάγκη να απλοποιηθεί και να επιταχυνθεί η διαδικασία έκδοσης άδειας για τουριστική δραστηριότητα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top