Αντικαπνιστικός νόμος: Πλήρης απαγόρευση στα δημόσια κτίρια

Αυστηρή εφαρμογή ζήτησε ο Κυριάκος Μηστοτάκης

Την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου με διαδικασίες-εξπρές προωθεί η κυβέρνηση.

Στη συνάντηση του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλιας και του υφυπουργού Βασίλη Κοντοζαμάνη με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου, σήμερα το πρωί, συζητήθηκαν οι δράσεις που πρέπει να αναληφθούν άμεσα, αλλά και μεσοπρόθεσμα για τη μείωση του καπνίσματος.

Ο πρωθυπουργός ανέδειξε σε μείζονα προτεραιότητα τη μάχη κατά του καπνίσματος και τη βελτίωση της υγείας των πολιτών. Πόσο μάλλον όταν οι έρευνες δείχνουν ότι η κοινή γνώμη είναι πιο ώριμη από ποτέ να αποδεχθεί την απαγόρευση του καπνίσματος σε κλειστούς χώρους.

«Κόβουν» το τσιγάρο στους κλειστούς χώρους Μητσοτάκης – Κικίλιας

Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε η άμεση και αυστηρή εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου στα δημόσια κτίρια. Δηλαδή τη Βουλή, τα υπουργεία, τα νοσοκομεία, τα σχολεία και γενικότερα τις δημόσιες υπηρεσίες. Παράλληλα, αποφασίστηκε η έναρξη ευρείας καμπάνιας για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών, ενόψει της καθολικής εφαρμογής του νόμου τους επόμενους μήνες.
 

Πρόστιμο 1.500 ευρώ σε όσους καπνίζουν με παιδί στο αυτοκίνητο

Η κυβέρνηση θα ρίξει, παράλληλα, ιδιαίτερο βάρος στους ελεγκτικούς μηχανισμούς για την εφαρμογή της αντικαπνιστικής νομοθεσίας, στους οποίους εμπλέκονται τόσο το Σώμα Επιθεωρητών του Υπουργείου Υγείας, όσο και η αστυνομία.

Κάπνισμα τέλος με εντολή Μητσοτάκη - Σε εφαρμογή ο αντικαπνιστικός νόμος!

Υπενθυμίζεται ότι τα πρόστιμα για όσους παραβιάζουν τον αντικαπνιστικό νόμο είναι τσουχτερά, ξεκινώντας από τα 50 ευρώ για τους καπνιστές και φτάνοντας τα 10.000 ευρώ για τους καταστηματάρχες.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top