O Μαργαρίτης Σχοινάς ο νέος Επίτροπος της Ελλάδας στην Κομισιόν

Πλούσια η εμπειρία του πρώην επικεφαλής εκπροσώπου της ΕΕ

Η ώρα των ανακοινώσεων για τον επόμενο Έλληνα Επίτροπο έφτασε.

Η πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη θέση του εκπροσώπου της Ελλάδος στη νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα είναι ο νυν επικεφαλής εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Για την απόφαση του αυτή, ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει άμεσα τη νέα πρόεδρο του Κολλεγίου των Επιτρόπων, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Το απόγευμα θα ανακοινωθεί και επίσημα από την Κομισιόν και μένει να αποκαλυφθεί και το ποιο χαρτοφυλάκιο θα αναλάβει η Ελλάδα.

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς γεννήθηκε στις 28 Ιουλίου 1962 στη Θεσσαλονίκη.

Κατάγεται από τη Φούρκα Χαλκιδικής. Είναι πτυχιούχος δημόσιας διοίκησης της Σχολής Οικονομικών του Λονδίνου και του Κολλεγίου της Ευρώπης 1985-1986.

Δουλεύει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή από το 1990 και είναι γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα στο κέντρο, που λαμβάνονται οι ευρωπαϊκές αποφάσεις. Υπήρξε μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από το 2007 έως το 2009, έχοντας εκλεγεί με τη Νέα Δημοκρατία.

Διετέλεσε αναπληρωτής διευθυντής του Γραφείου Συμβούλων Ευρωπαϊκής Πολιτικής του πρόεδρου της Κομισιόν, Ζοζέ Μπαρόζο, θήτευσε επικεφαλής του γραφείου του Κύπριου Επίτροπου Μάρκου Κυπριανού, ενώ στη συνέχεια διορίστηκε εκπρόσωπος τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από τον Ζαν - Κλοντ Γιούνκερ.

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top