CNBC: Σόιμπλε, Ντράγκι και Τσακαλώτος υποψήφιοι για το ΔΝΤ

Οι Ευρωπαίοι θέλουν να συνεχιστεί η παράδοση με ΥΠΟΙΚ από τη Γηραιά Ήπειρο

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σε σύσκεψη

Ανάμεσα στα ονόματα, που ακούγονται για τη θέση του νέου επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), είναι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Σε δημοσίευμα με τίτλο «Η επόμενη Λαγκάρντ; Η Ευρώπη ψάχνει έναν δικό της για να αναλάβει το ΔΝΤ», το CNBC παραθέτει μία λίστα με τους υποψήφιους για να αντικαταστήσουν την Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία θα αποχωρήσει για να αναλάβει την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) τον Νοέμβριο.

Φον ντερ Λάιεν: Ποια είναι η νέα… Γιούνκερ – Η στάση της για την Ελλάδα

«Οι Ευρωπαίοι βουλευτές έχουν καταστήσει ξεκάθαρο ότι θέλουν να αναλάβει αυτό το πόστο - που προβλέπει πενταετή θητεία - κάποιος από τη δική τους ήπειρο, συνεχίζοντας την παράδοση της ευρωπαϊκής παρουσίας στο πηδάλιο του οργανισμού, ο οποίος εδρεύει στην Ουάσινγκτον», αναφέρει το δημοσίευμα.

Όπως τονίζει το δημοσίευμα, την προηγούμενη εβδομάδα ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ, Μπρουνό Λε Μερ, είπε: «Αυτό που θέλουμε στη Γαλλία είναι, καταρχάς, να υπάρξει ένας υποψήφιος από την ΕΕ που θα μπορεί να διαδεχθεί την Λαγκάρντ ως επικεφαλής του ΔΝΤ. Κατά δεύτερο λόγο, θέλουμε να ληφθεί γρήγορα η απόφαση. Θα ήθελα η ΕΕ να παρουσιάσει έναν και μοναδικό υποψήφιο, χωρίς περιττές αντιπαλότητες.

Και η Ισπανίδα υπουργός Εξωτερικών, Νάντια Καλβίνο, όμως, δήλωσε ότι η ευρωπαϊκή καταγωγή του υποψηφίου αποτελεί προτεραιότητα.

Η λίστα των υποψηφίων για να γίνουν οι νέοι διευθυντές του ΔΝΤ

1. Μαρκ Κάρνεϊ: Ο νυν επικεφαλής της Τράπεζας της Αγγλίας. Καναδός πολίτης που διαθέτει ιρλανδικό και αγγλικό διαβατήριο.

2. Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα: Η βουλγαρικής καταγωγής Διευθύνουσα Σύμβουλος της Παγκόσμιας Τράπεζας.

3. Γερούν Ντάισελμπλουμ: Ο πρώην ΥΠΟΙΚ της Ολλανδίας και πρόεδρος του Eurogroup, Ολλανδός

4. Μάριο Ντράγκι: Ο Ιταλός απερχόμενος πρόεδρος της ΕΚΤ.

5. Μπενουά Κερέ: Ο Γάλλος οικονομολόγος που είναι μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ, αλλά η θητεία του λήγει τον Δεκέμβρη.

6. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε: Ο πρώην ΥΠΟΙΚ της Γερμανίας και τρέχων πρόεδρος του Γερμανικού Κοινοβουλίου.

«Νέο» κόμμα σχεδιάζει ο Αλέξης Τσίπρας

7. Ευκλείδης Τσακαλώτος: Ο πρώην Έλληνας ΥΠΟΙΚ που εφάρμοσε το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top