Πουρνό-πουρνό στα γραφεία τους οι νέοι υπουργοί

Γεωργιάδης: «Δε θα αφήσουμε καμία μέρα να πάει χαμένη»

Λίγα λεπτά μετά τις 7 το πρωί έφτασε στο γαρφείο του ο νέος «τσάρος» της ελληνικής οικονομίας, Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος ήταν και ο πρώτος υπουργός που έκοψε το νήμα.

Ο υπουργός Οικονομικών έφτασε στο υπουργείο στις 7.08, ενώ λίγα μετά αργότερα, στις 7:26, έφθασε στο γραφείο του ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκης Βορίδης.

Στις 7.34, πήγε στο υπουργείο Ανάπτυξης ο Άδωνις Γεωργιάδης. «Πρώτη ημέρα δουλειάς, δεν θα αφήσουμε καμία ημέρα να πάει χαμένη», είπε.

Ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι «στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης θα ακούσετε τι θα κάνουμε. Προσωπικά δεν είχα ποτέ περίοδο χάριτος. Σήμερα το πρωί ο πρωθυπουργός έχει υπουργικό συμβούλιο με φακέλους και οδηγίες για τον καθένα».

Οι επόμενες αφίξεις ήταν στις 7:43 έφτασε στου υπουργού Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Πιερρακάκη, ενώ στις 7.46 έφτασε στο υπουργείο Υγείας ο Βασίλης Κικίλιας.

Η νέα υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου έφτασε στο υπουργείο στις 8.00.

Άνοιγμα Κικίλια σε συνδικαλιστές - Τι απάντησε στο εάν θα κάνει νυχτερινές... εφόδους

Ο νέος υπουργός Υγείας, απαντώντας στις ερωτήσεις του STAR και του Βαγγέλη Γκούμα, είπε πως τα νοσοκομεία της χώρας σηκώνουν μεγάλο βάρος και χρειάζεται νέα δομή στην Υγεία.

«Χρειαζόμαστε έναν δείκτη, που θα εξηγεί άμεσα σε αυτόν, που αγωνιά για την υγεία του, εάν είναι κάτι σοβαρό, που μπορεί να αντιμετωπιστεί άμεσα ή χρήζει άλλης θεραπείας ή αγωγής», είπε ο κ. Κικίλιας.

Ο υπουργός Υγείας παρέπεμψε στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, στις 17 Ιουλίου, ενώ είπε χαμογελώντας πως… γνωρίζει ότι τον περιμένει ένας φάκελος από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο.

Ο κ. Κικίλίας είπε πως στη μάχη για την υγεία τους έχει ανάγκη όλους, γιατρούς νοσηλευτές, διοικητικό προσπωικό, συνδικαλιστές, αλλά και πολίτες, ενώ ειδικά στους συνδικαλιστές έστειλε σαφές μήνυμα συνεργασίας, λέγοντας ότι –ως πρώην αθλητής και, δη, πρωταθλητής- έχει μάθει να αγωνίζεται ομαδικά. «Συμπαίκτες μου είναι όλοι, ανεξαρτήτως κομματικής προέλευσης», τόνισε.

Τέλος, σε ερώτηση για το εάν θα κάνει… εφόδους σε νοσοκομεία τα βράδια, για να διαπιστώσει την κατάσταση ιδίοις όμμασι, ο κ. Κικίλιας είπε γελώντας: «Αν υποθέσουμε ότι κάνω, και το λέω… τι έφοδος θα είναι αυτή;».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top