Η μείωση της φορολογίας και οι επενδύσεις οι προτεραιότητες του Μητσοτάκη

Τι συζήτησε με τον Σταϊκούρα στην έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου

Σταϊκούρας

Έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε αργά το απόγευμα της Δευτέρας, στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη με το οικονομικό επιτελείο.

O πρωθυπουργός έδωσε τις πρώτες κατευθύνσεις στο οικονομικό επιτελείο, πριν καν ορκιστούν υπουργοί και αναλάβουν τα νέα τους καθήκοντα. Στόχος είναι η κατάρτιση των πρώτων νομοσχεδίων και να τεθούν σε προτεραιότητα οι μεταρρρυθμίσεις, ώστε να μη χρειαστούν μέτρα δημοσιονομικού χαρακτήρα. 

Η μείωση των φόρων και η απλοποίηση της αδειοδότησης των επενδύσεων είναι σε πρώτο πλάνο για τη νέα κυβέρνηση. 

Tο βάρος πέφτει πρωτίστως στον νέο υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και τους τρεις υφυπουργούς του .κ. Βεσυρόπουλο, Σκυλακάκη, Ζαββό μετά τα «καμπανάκια» του Eurogroup.

Χαρακτηρίζοντας ακρογωνιαίο λίθο του ελληνικού προγράμματος τους στόχους για το πρωτογενές πλεόνασμα και επαναλαμβάνοντας ότι οι δεσμεύσεις πρέπει να τηρούνται, το Eurogroup στέλνει αυστηρό μήνυμα στη νέα ελληνική κυβέρνηση, κλείνοντας -προς το παρόν- την πόρτα για επαναδιαπράγματευση του υψηλού στόχου για 3,5% πλεόνασμα.

Όχι στη μείωση του στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα από το Eurogroup

Πιο διαλλακτικοί εμφανίστηκαν, ωστόσο, για φορολογικές ελαφρύνσεις, ενώ ακόμη και ο σκληρός Ρέγκλινγκ του ESM φαίνεται να μην θεωρεί πια καταστροφική τη μη μείωση του αφορολογήτου από το 2020, παρά την έντονη αρχική αντίδρασή του αναφορικά με την μονομερή κατάργηση της προνομοθετημενης μείωσης του αφορολογήτου.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top