Αποτελέσματα εκλογών: Τι ώρα αναμένεται η πρώτη ασφαλής εκτίμηση

Θα ψηφίσουν 116.000 «17άρηδες» και 112.000 ετεροδημότες

Η Μάρα Ζαχαρέα θα συντονίσει τη μετάδοση των εκλογικών αποτελεσμάτων από το στούντιο του Star. Η εκλογική βραδιά θα ξεκινήσει στις 18.00, ενώ στις 19.00  o Δημήτρης Μαύρος θα παρουσιάσει και θα αναλύσει το πανελλαδικό EXIT POLL

Νωρίτερα από κάθε άλλη φορά, στις 20.30 με 20.45, αναμένεται να γίνει η πρώτη ασφαλής εκτίμηση για το εκλογικό αποτέλεσμα της 7ης Ιουλίου, υπό την προϋπόθεση, βέβαια, ότι υπάρχει καθαρή διαφορά ανάμεσα στο πρώτο και το δεύτερο κόμμα και δεν πηγαίνουν ψήφο-ψήφο.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τους επιτελείς του υπουργείου Εσωτερικών και της Singular Logic, κατά 99% έως τις 23.00 θα έχουμε μάθει και τους 300 νέους βουλευτές. 

Μάθε πού ψηφίζεις στις βουλευτικές εκλογές

Για πρώτη φορά θα δοθούν 12.500 tablets σε αντιπροσώπους ανά την επικράτεια ενώ θα καλυφθούν πλήρως ψηφιακά η Αττική, η Θεσσαλονίκη και Αχαϊα όπου θα διατεθούν συνολικώς 7.500 tablets.

Εκλογές 2019 στο Star: Κυριακή στις 18:00 με συντονίστρια τη Μάρα Ζαχαρέα

Αύριο στις 11, θα γίνει η γενική πρόβα και στη συνέχεια ο υπουργός Εσωτερικών Αντώνης Ρουπακιώτης, θα επισκεφθεί διαδοχικά Πρόεδρο της Δημοκρατίας και Πρωθυπουργό, για να τους ενημερώσει για όλες τις πτυχές της εκλογικής διαδικασίας.

Σχεδόν 10 εκατομμύρια οι ψηφοφόροι

Σχετικά με τα ποιοτικά στοιχεία του σώματος των ψηφοφόρων, αυτοί ανέρχονται σε περίπου 9,9 εκατομμύρια.

Σε αυτές τις εκλογές είναι εγγεγραμμένοι 116.000 «17άρηδες», που θα ψηφίζουν σε βουλευτικές εκλογές για πρώτη φορά, και 112.000 ετεροδημότες.

Γιατί ίσως δημιουργηθεί πρόβλημα με τους ετεροδημότες - Φοβούνται αποχή-ρεκόρ

Όσον αφορά τους ετεροδημότες, η διαδικασία είναι πιο περίπλοκη σε σχέση με τις ευρωεκλογές, καθώς τότε ήταν ενιαία τα ψηφοδέλτια, ενώ τώρα είναι διαφορετικά για κάθε μία από τις 59 περιφέρειες.

Σύμφωνα με στελέχη του ΥΠΕΣ, υπάρχει φόβος να δημιουργηθεί ζήτημα με την ψήφο των ετεροδημοτών.

Ο νόμος προβλέπει ότι μπορούν να ψηφίσουν στους τόπους κατοικίας τους ετεροδημότες που έχουν κάνει σχετική δήλωση, υπό την προϋπόθεση ότι θα ψηφίσουν τουλάχιστον 40, ώστε να διασφαλιστεί η μυστικότητα της ψήφου.

Όμως τα στελέχη του υπουργείου εκφράζουν αμφιβολίες για το εάν σε κάθε τμήμα ετεροδημοτών θα πάνε 40 ψηφοφόροι, καθώς υπάρχει η αίσθηση πως η αποχή θα φτάσει σε ύψη ρεκόρ.

Ρεπορτάζ: Γιάννης Ευσταθίου 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top