Τσίπρας προς Τουρκία: Οι απειλές σας είναι λόγια του αέρα

«H Ελλάδα είναι μια ισχυρή Ευρωπαϊκή χώρα»

Σκληρή απάντηση έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας στα πολεμοχαρή σχέδια του Ταγίπ Ερντογάν. 

Γενί  Σαφάκ: Τουρκικοί πύραυλοι μπορούν να πλήξουν μέχρι και την Αθήνα

Μιλώντας στην Καβάλα, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε σε μια Ελλάδα  «που θα δίνει το παράδειγμα της υπεράσπισης των πανανθρώπινων αξιών, όπως κάναμε με τη στάση μας στο προσφυγικό, μια Ελλάδα που θα χτίζει συμμαχίες, ενισχύοντας το ρόλο της στα Βαλκάνια και τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, που δεν θα απειλείται από κανέναν και που δεν δέχεται λεονταρισμούς, ούτε παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου, τόσο για λογαριασμό της, όσο και για τους αδερφούς μας στην Κύπρο».

Πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας απευθυνόμενος ουσιαστικά στον Ταγίπ Ερντογάν: «Και να το ξέρουν καλά αυτοί που αναπαράγουν διαρκώς κορώνες και απειλές. Τα λόγια τους είναι λόγια του αέρα. Γιατί η Ελλάδα είναι μια ισχυρή Ευρωπαϊκή χώρα. Με ισχυρότερες συμμαχίες και ερείσματα από ποτέ. Πυλώνας σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή. Δύναμη σιγουριάς και ασφάλειας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Αλλά ταυτόχρονα και φάρος της φιλίας και της ενότητας των λαών στα Βαλκάνια».  

Μήνυμα για την αυτοπεποίθηση της Ελλάδας έστειλε προς την Τουρκία και ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την επίσκεψή του στα ελληνοτουρκικά σύνορα.  

Μητσοτάκης από τον Έβρο: Στέλνουμε μήνυμα αυτοπεποίθησης στην Άγκυρα
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top