Μητσοτάκης για Τσίπρα: Γραφικό αν ανέβει ξανά σε τρακτέρ

Τι απάντησε για το «Δεν ξεμπερδέψατε με την Αριστερά» του Πρωθυπουργού

Συνέντευξη στον ΣΚΑΪ 100,3 παραχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, το πρωί της Πέμπτης. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μεταξύ άλλων έδωσε διευκρινίσεις για το ενδεχόμενο νέων εκλογών και αυτοδυναμία.

Ακόμη, είπε ότι η αναθεώρηση διατάξεων του νέου Ποινικού Κώδικα για σοβαρά εγκλήματα, η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου και αλλαγή του εκλογικού νόμου θα περιλαμβάνονται στις πρώτες κυβερνητικές ενέργειες της Νέας Δημοκρατίας και διαβεβαίωσε πως δε θα λάβει έκτακτα μέτρα για την επίτευξη δημοσιονομικών στόχων.

Τόνισε πως θα είναι «προνόμιο» της επόμενης κυβέρνησης να διορίσει την καινούργια ηγεσία του Άρειου Πάγου.

Για εκλογές και αυτοδυναμία

«Υπάρχει μια σχετική χαλάρωση στην κοινωνία, όμως η κάλπη της 7ης Ιουλίου είναι άδεια, παρά τη ζέστη και το καλοκαίρι θα έχουμε μαζική συμμετοχή, για να ανοίξει ένας καινούριος κύκλος. Αυτή είναι συγκρατημένη προσδοκία, δεν υπάρχει αίσθημα ενθουσιασμού, αλλά λελογισμένη προσδοκία» είπε και πρόσθεσε:

«Όταν εξελέγην στη ΝΔ, είχαν αντιμετωπίσει τη στρατηγική μου με σκεπτικισμό. Όμως ο ελληνικός λαός απεδείχθη πιο ώριμος. Κλείνει ένας κύκλος με αυτές τις εκλογές».

Για το «Δεν ξεμπερδέψατε με την Αριστερά» του Τσίπρα

Στη δήλωση Τσίπρα που είχε πει «Δεν ξεμπερδέψατε με την Αριστερά», ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε: «Ποια αριστερά εννοεί ο κ. Τσίπρας; Εγώ δεν ξεμπερδεύω με κανένα. Να ενώσω θέλω. Σε ποια αριστερά αναφέρεται; Σε Πολάκη, Βαρουφάκη; Τα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ δε με ενδιαφέρουν, είναι δικό του ζήτημα πως θα πορευτεί ο κ. Τσίπρας, εύχομαι να έχει μάθει κάτι από τα λάθη του και να μην επανέλθει σε δοκιμασμένες συνταγές παρελθόντος».

«Έκανα μια παρατήρηση αυτονόητη, ότι αν δεν υπάρξει κυβέρνηση, απλή αναλογική και πάλι εκλογές. Είναι ακατανόητο να κατηγορούμαι εγώ, από αυτόν που ψήφισε απλή αναλογική. Αλλαγή εκλογικού νόμου αμέσως για να εξασφαλίσουμε κυβερνησιμότητα και να ψηφίζουν και εγγεγραμμένοι στο εξωτερικό. Χρειάζονται 200 ψήφοι, δεν μπορώ να φανταστώ πως θα βρεθούν 200 που δε θα το ψηφίσουν αυτό. Τους ζητώ να έρθουν να ψηφίσουν και θα είναι η τελευταία φορά που θα δαπανήσουν χρήματα για να έρθουν να ψηφίσουν» τόνισε.

Για Φώφη Γεννηματά 

«Αν σχηματιστεί κυβέρνηση με οποιαδήποτε τρόπο προφανώς δε θα γίνουν εκλογές. Όμως τι κυβέρνηση θα γίνει» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: 

«Άκουσα την κα Γεννηματά να λέει ότι δε θα καταργήσει το άσυλο, αν είναι να μπούμε σε παζάρια, θα δυσχεράνει την εφαρμογή προγράμματος που θέλει λαϊκή νομιμοποίηση».

«Θα πρέπει να πιάσουμε τον ταύρο από τα κέρατα, θα βρεθούμε με ένα θετικό απόθεμα από τις αγορές. Έχω βαριά ευθύνη να στελεχώσω υπουργικό συμβούλιο και να φτιάξω την ομοιογένεια της κυβέρνησης, θα πρέπει να διαμορφώσω συναντίληψη» σημείωσε και κατέληξε: «Δεν κατάλαβα ποτέ τι εξυπηρετεί ένας αναπληρωτής υπουργός»

Πρόθεση μας είναι να τελειώνουμε αμέσως με τα capital controls

«Το μείγμα ανικανότητας, υπεροψίας αλαζονείας και προκλητικής αδιαφορίας για το μέλλον του τόπου είναι συγκλονιστικό, υπάρχουν εξατομικευμένες ευθύνες για το τι έγινε. Πρόθεση μας είναι να τελειώνουμε αμέσως με τα capital controls. Όσο το δυνατόν συντομότερα. Θα μετράμε σε μήνες και όχι σε χρόνια»

Καταργείται το άσυλο

«Το άσυλο καταργείται, στο πρώτο νομοθέτημα. Αυτοί που το ψήφισαν το 2011 έρχονται σήμερα και λένε να μην καταργηθεί. Θα έρθουμε σε συζήτηση με τις διοικήσεις σε συγκεκριμένα κτίρια για ελεγχόμενη πρόσβαση. Αν στείλεις μήνυμα στον διακινητή ναρκωτικών ότι δεν θα βρει καταφύγιο εκεί… Όλη αυτή βία δεν είναι μόνο φραστική, αλλά και φυσική βία. Εκεί είναι και μικρές μειοψηφίες, αλλάζει το κλίμα και σε φοιτητές και σε καθηγητές»

Για το κέντρο… - πεδίο μάχης

«Οι παρεμβάσεις είναι απαραίτητες και μη διαπραγματεύσιμες. Στις 8 Ιουλίου αλλάζει η προσέγγιση σε μια παραβατικότητα και σε συμπεριφορές που είναι σε ευθεία συνεννόηση με την τρομοκρατία. Αυτές οι ομάδες είναι οι πρώτες που υποδέχονται απέξω τον Κουφοντίνα. Θα προβλέψουμε νομοθετικά ότι για μια σειρά από παραβάσεις η επιτροπή να συνυπολογίζει μια σειρά από παράγοντες».

Γραφικό αν ο Τσίπρας ανέβει ξανά σε τρακτέρ

 «Θα είναι πολύ γραφικό, για τον μνημονιακότερο των μνημονιακών, κ. Τσίπρα, να ανεβαίνει ξανά σε τρακτέρ. Από το ψηλό στο γελοίο, υπάρχει μόνο ένα βήμα».

Για Κώστα Καραμανλή

«Τα είπε πολύ ωραία ο κ. Καραμανλής χθες. Και Καραμανλής και Σαμαράς στηρίζουν τη ΝΔ. και κάναμε και κριτική και αυτοκριτική και ο ίδιος ο κ. Καραμανλής το έκανε. Δε νομίζω την ελληνική κοινωνία να την ενδιαφέρει τι έγινε το 2007, αλλά τι θα γίνει το 2021» κατέληξε.

Η επόμενη κυβέρνηση

Ο αρχηγός της ΝΔ αποκάλυψε πως έχει ήδη κατασταλάξει σε περισσότερα από τα μισά πρόσωπα που θα στελεχώσουν το επόμενο υπουργικό συμβούλιο. Συμπλήρωσε πως η ομάδα θα έχει ομοιογένεια και ότι ο ίδιος δεν προτίθεται να διαδραματίσει ρόλο διαιτητή ούτε να αναλάβει απευθείας χαρτοφυλάκιο.

Προσέθεσε πως στο επόμενο σχήμα θα περιλαμβάνονται και εξωκοινοβουλευτικοί, που θα μπορούσαν να είναι τόσο τεχνοκράτες όσο και πρώην μέλη άλλων κομμάτων.

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο του Star εδώ

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top