Τζανακόπουλος: Συγγενείς βουλευτών της ΝΔ διορίσθηκαν στη Βουλή

Τους καλεί να αποσυρθούν από τα γαλάζια ψηφοδέλτια

Δημήτρης Τζανακόπουλος

Στην αντεπίθεση επιχείρησε να περάσει η κυβέρνηση με τις δηλώσεις του Δημήτρη Τζανακόπουλου, για το ζήτημα των μετατάξεων συγγενών,  μετά τις διαστάσεις που έλαβε με αφορμή την Τασία Χριστοδουλοπούλου, η οποία τελικά αποσύρθηκε από το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.              

Δένδιας προς Γ. Τσίπρα στo Star: Είστε κι εσείς ένας διορισμένος συγγενής


Χριστοδουλοπούλου: «Ζητώ συγγνώμη, δε θα είμαι υποψήφια στις εκλογές»
 

Βούτσης για μετατάξεις σε Βουλή: Δεν αισθάνομαι ίχνος ενοχής και ευθύνης
 

«Ήδη, έχει διευκρινιστεί ότι η διαδικασία των μετατάξεων στο ελληνικό κοινοβούλιο των ήδη αποσπασμένων και ήδη μόνιμων δημόσιων υπαλλήλων ξεκίνησε μετά από πρόταση της ΝΔ και συγκεκριμένα του πρώην Αντιπροέδρου της Βουλής και νυν βουλευτή, κυρίου Τραγάκη. Η διαδικασία ήταν βασισμένη στο νόμο περί κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων και έγινε ομόφωνα δεκτή από όλα τα κόμματα στην επιτροπή κανονισμού της βουλής» υποστήριξε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος.    

Όπως ανέφερε, «για την αποκατάσταση της αλήθειας και της διαφάνειας σας αναφέρω ενδεικτικά ότι τη διαδικασία αυτή αξιοποίησαν σύμφωνα με το νόμο»: 

3 αποσπασμένοι στο γραφείο του Προέδρου της Βουλής 

6 αποσπασμένοι σε γραφεία Αντιπροέδρων του ΣΥΡΙΖΑ 

4 αποσπασμένοι σε γραφεία Αντιπροέδρων της ΝΔ 

4 αποσπασμένοι στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ 

3 αποσπασμένοι στο γραφείο του Αντιπροέδρου του ΚΙΝΑΛ

2 αποσπασμένοι στο γραφείο του Αντιπροέδρου των ΑΝΕΛ 

1 αποσπασμένος στο γραφείο του Αντιπροέδρου της Ένωσης Κεντρώων 

1  αποσπασμένος στο γραφείο του πρώην Πρωθυπουργού  κυρίου Γιώργου Παπανδρέου 

1  αποσπασμένη στο γραφείο του πρώην Προέδρου της Βουλής  κυρίου Βύρωνα Πολύδωρα 

Ο κ. Τζανακόπουλος ανέφερε ότι αργά χθες το απόγευμα ο Πρωθυπουργός επικοινώνησε με την Τασία Χριστοδουλοπούλου η οποία του εξέφρασε την πρόθεση της να ζητήσει δημόσια συγγνώμη και να μην συμμετάσχει στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ και ότι ο  Πρωθυπουργός επικρότησε την απόφασή της. 

«Αναρωτιόμαστε αν τη στάση αυτή του Πρωθυπουργού αλλά και της Αντιπροέδρου της Βουλής η οποία ζήτησε δημόσια συγγνώμη και παραιτήθηκε από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ θα κρατήσει τόσο ο κ. Μητσοτάκης όσο και οι εν ενεργεία βουλευτές της ΝΔ για θέματα ηθικής τάξης και διαφάνειας που τους αφορούν και τα οποία ρίχνουν σκιές στη σχέση πολίτη και πολιτικής» πρόσθεσε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος.   

Ο κ. Τζανακόπουλος πρόσθεσε  ότι «από τη δική μας πλευρά στα ζητήματα αυτά δεν πρόκειται να συμψηφίσουμε. Ωστόσο οφείλουμε να επισημάνουμε ότι και η υποκρισία έχει τα όρια της».  

Αναρωτήθηκε στη συνέχεια ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος: 

«Για παράδειγμα, θέλω να αναφέρω ότι ο κος Τραγάκης, που εισηγήθηκε να γίνουν οι μετατάξεις στη σχετική διαδικασία που διενεργήθηκε στη Βουλή και ο οποίος έχει διατελέσει επί δεκαετίες βουλευτής της ΝΔ, Γ.Γ της κοινοβουλευτικής της ομάδας αλλά και Αντιπρόεδρος της Βουλής, θα ζητήσει μια δημόσια συγγνώμη για το γεγονός ότι στη Βουλή βρίσκονται μόνιμα διορισμένοι και όχι μετά από διαδικασία μετάταξης, η κόρη του, ο γαμπρός του αλλά και η νύφη του; 

Επίσης δεύτερο παράδειγμα: θα ζητήσει συγγνώμη ο κος Δημοσχάκης, βουλευτής της ΝΔ, για το γεγονός ότι ο γιος του είναι επίσης μόνιμα διορισμένος και όχι μετά από διαδικασία μετάταξης, επίσης σε υπηρεσία του ελληνικού κοινοβουλίου; Τη στιγμή μάλιστα που επί των δικών μας ημερών δεν έχει γίνει καμία μονιμοποίηση στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Θα μπορούσαμε όπως καταλαβαίνετε να πολλαπλασιάσουμε τον κατάλογο και για άλλα στελέχη της ΝΔ που στο παρελθόν διετέλεσαν πρόεδροι, αντιπρόεδροι, υπουργοί ή βουλευτές. Όμως το κρίσιμο σε αυτή τη φάση δεν είναι αυτό, αλλά αν τουλάχιστον αυτοί οι δύο, πρώτον θα έχουν την ευθιξία που επέδειξε η κα Χριστοδολουπούλου να αναγνωρίσουν το λάθος τους και να αποσυρθούν από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ. 

Και αν όχι, αναρωτιόμαστε αν τουλάχιστον ο κος Μητσοτάκης προτίθεται να πράξει όπως ο Πρωθυπουργός , αποσύροντάς τους από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ.     

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, θέλω να τονίσω ότι η θέση του Πρωθυπουργού και της κυβέρνησης είναι ότι οι εικόνες αυτές αλλά και το κλίμα που έχει δημιουργηθεί βλάπτουν την εμπιστοσύνη των πολιτών προς το πολιτικό σύστημα και το σύνολο των κομμάτων οφείλουμε να ανοίξουμε μια πολύ σοβαρή συζήτηση για ζητήματα που σχετίζονται με τη διαφάνεια, την αξιοκρατία και την τήρηση όχι μόνο των νομικών αλλά και των ηθικών κανόνων στη δημόσια ζωή». 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top