Β΄γύρος αυτοδιοικητικών εκλογών: Στις κάλπες ο ΠτΔ και οι πολιτικοί αρχηγοί

Τσίπρας: «Καλούμε σήμερα τους πολίτες να επιλέξουν προοδευτικούς δημάρχους»

Ένας -ένας προσέρχονται στα εκλογικά κέντρα, για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και οι πολιτικοί αρχηγοί, για τον β' γύρο των δημοτικών και περιφρειακών εκλογών.

Β’ γύρος αυτοδιοικητικών εκλογών: Όλες οι «μάχες» σε περιφέρειες και δήμους

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος ψήφισε σε εκλογικό τμήμα του Νέου Ψυχικού, γύρω στις 10 το πρωί της Κυριακής 2 Ιουνίου.

Με χειροκροτήματα και επευφημίες υποδέχθηκαν οι πολίτες τον Αλέξη Τσίπρα στην Κυψέλη, όπου ψήφισε λίγο μετά τις 11 το πρωί.

«Καλούμε σήμερα τους πολίτες να επιλέξουν προοδευτικούς δημάρχους και περιφερειάρχες», είπε ο Αλέξης Τσίπρας σε δήλωσή του εξερχόμενος από το εκλογικό κέντρο όπου ψήφισε. Είμαι αισιόδοξος ότι οι πολίτες θα επιλέξουν το καλύτερο για τις τοπικές κοινωνίες» κατέληξε.

Δείτε στο βίντεο τη δήλωση Τσίπρα εξερχόμενος από το εκλογικό κέντρο όπου ψήφισε

Χειροκροτήματα και για τον Κυριάκο Μητσοτάκη που ψήφισε λίγο πριν τις 12 στο 1ο Λύκειο Κηφισιάς.

«Η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι πυλώνας της Δημοκρατίας. Καλώ και σήμερα τους πολίτες να προσέλθουν για να εκλέξουν Δημάρχους και Περιφερειάρχες. Να συμμετέχουν σε αυτή τη γιορτή της Δημοκρατίας, ειδικά στις περιπτώσεις όπου υπάρχει μια κάλπη μόνο, όπου δηλαδή το αποτέλεσμα είτε σε επίπεδο Περιφέρειας είτε σε επίπεδο Δήμου έχει κριθεί από τον πρώτο γύρο.Καλή ψήφο σε όλες και σε όλους», τόνισε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Νωρίτερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε το «παρών» στον Ιερό Ναο Ζωοδόχου Πηγής Καλογρέζας, όπου συλλειτούργησαν ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Γαβριήλ, και ο νέος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, Ελπιδοφόρος.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας ψήφισε στις 10 το πρωί, στο 2ο Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας.

Η Φώφη Γεννηματά άσκησε το εκλογικό της δικαίωμα στο 100ο Δημοτικό σχολείο Αθηνών.

«Λυπάμαι για την απόφαση του Ευάγγελου Βενιζέλου να εγκαταλείψει την κοινή μας προσπάθεια σε μια τόσο κρίσιμη αναμέτρηση τόσο για το Κίνημα όσο και για τη χώρα. Θα μπορούσε να προσφέρει πολλά και σημαντικά από οποιαδήποτε θέση. Οι απόντες από αυτή τη μάχη απλά διευκολύνουν τον ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε η κ. Γεννηματά, ενώ όταν ρωτήθηκε αν ο κ. Βενιζέλος μπορούσε να είναι υποψήφιος με το ΚΙΝΑΛ απάντησε «Φυσικά, σε οποιαδήποτε περιφέρεια ήθελε, με σταυρό».

Αποχωρεί ο Βενιζέλος από το ΚΙΝΑΛ με βολές κατά Γεννηματά!

 

Με χειροκροτήματα υποδέχθηκε ο κόσμος τον Κώστα Καραμανλή που ψήφισε στη Θεσσαλονίκη λίγο μετά τις 10.00 το πρωί.  Ο πρώην Πρωθυπουργός χαιρέτησε και μίλησε με πολύ κόσμο αλλά δεν έκανε δηλώσεις.

Λίγο πριν τη μια το μεσημέρι ψήφισε στο 4ο Γυμνάσιο Αθηνών ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης.

Στο 2ο Δημοτικό Σχολείο της Πύλου άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα, λίγο μετά τις 10.30 το πρωί, ο Αντώνης Σαμαράς. Ο πρώην πρωθυπουργός  έκανε λόγο για «μία φωτεινή ημέρα για την Ελλάδα», ενώ ευχήθηκε «καλή δύναμη» σε όλους.

Δείτε στο βίντεο την ψήφο των υποψήφιων δημάρχων

O  νυν δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης ψήφισε στις 11:00 στο 10ο Γυμνάσιο Πειραιά, έχοντας μαζί τα παιδιά του. 

Στο 1ο Γενικό Λύκειο της Καλλίπολης άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά, Νίκος Βλαχάκος.

Ο υποψήφιος για τον δήμο Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης,  βρέθηκε σε εκλογικό τμήμα στο Κουκάκι προκειμένου να συναντηθεί με τους ψηφοφόρους του δήμου.

«Η πόλη είναι δικιά σας. Όλοι μαζί, από τα κάτω προς τα πάνω, μπορούμε να ανεβάσουμε την Αθήνα ψηλά. Σήμερα η Αθήνα δεν αλλάζει απλώς δήμαρχο, αλλά αλλάζει εποχή. Μια νέα εποχή με άλλη αντίληψη, άλλη φιλοσοφία» κατέληξε.

Ο Νάσος Ηλιόπουλος ψήφισε στο 530ο Λύκειο, στα Σεπόλια.

Στη Θεσσαλονίκη, ο υποψήφιος δήμαρχος Νίκος Ταχιάος, ψήφισε στο 17ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης στο κέντρο της πόλης.

Στο 41ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης ψήφισε ο δεύτερος υποψήφιος δήμαρχος για τη Θεσσαλονίκη, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Ο υποψήφιος για την Περιφέρεια Αττικής, Γιώργος Πατούλης, εμφανίστηκε με τη σύζυγό του Μαρίνα για να ψηφίσουν σε σχολείου του Αμαρουσίου. 

H Ρένα Δούρου ψήφισε στο 4ο Γυμνάσιο στο Αιγάλεω.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top