«Προδοσία»: Ομογενείς εναντίον Κατρούγκαλου για τη Μακεδονία

Αποχώρησαν διαμαρτυρόμενοι από αίθουσα του Columbia

Κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών τάχθηκαν ομογενείς, που τα «έψαλαν» στον Γιώργο Κατρούγκαλο κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Πανεπιστήμιο Columbia για τη Συμφωνία.

Οι ομογενείς απηύθυναν ερωτήσεις σε έντονο ύφος στον υπουργό Εξωτερικών και τελικά αποχώρησαν, μιλώντας για «προδοσία» απέναντι στους Έλληνες.

Αρχικά έλαβε τον λόγο το μέλος της Παμμακεδονικής Ενωσης Αμερικής, Χρήστος Κόμσιος, ρωτώντας για την παραχώρηση του ονόματος, όπως επίσης και για άλλα επιμέρους ζητήματα, όπως η γεωγραφική έννοια της Μακεδονίας.

Αν και οι συντονιστές δεν ήθελαν να πάρουν τον λόγο οι ομογενείς, ο κ. Κατρούγκαλος αρχικά ζήτησε να επιτραπούν οι ερωτήσεις, ωστόσο δε δόθηκε ο λόγος σε όλους.

«Για ποιον λόγο δεν ήρθατε στην Αστόρια να κάνετε αυτήν την ομιλία και να συζητήσετε με τους ομογενείς;» είπε σε έντονο ύφος μια άλλη Ελληνοαμερικανίδα, πριν αποχωρήσει, ενώ το ίδιο έκαναν και άλλοι περίπου 10 ομογενείς σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Η ένταση φούντωσε όταν όταν ο πρόεδρος των Βορειοηπειρωτών της Νέας Υόρκης, Κωνσταντίνος Τσιούρης, ζήτησε επίμονα να κάνει ερώτηση, αλλά αρχικά ο συντονιστής τού διεμήνυσε ότι δεν υπήρχε χρόνος.

Οι υπεύθυνοι ασφαλείας τον απείλησαν με αποβολή από την αίθουσα, με τον κ. Τσιούρη να απαντά πως «ένα εκατομμύριο άτομα που διαμαρτυρήθηκαν στην Ελλάδα δεν είναι εθνικιστές» και να ρωτά τόσο τον κ. Κατρούγκαλο, όσο και τους λοιπούς παρευρισκόμενους στο πάνελ, εάν έχουν διαβάσει τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Σχολιάζοντας αργότερα το περιστατικό, ο κ. Κατρούγκαλος τόνισε πως δεν είχε κανένα πρόβλημα να ακούσει τις ερωτήσεις αυτών που διαφωνούσαν και πρόσθεσε ότι ο καλύτερος δρόμος είναι «να πείθεις αυτούς που έχουν αντίθετη άποψη, με επιχειρήματα».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top