Τσίπρας από το Βουκουρέστι: Η Ελλάδα ανακτά τον ρόλο της στα Βαλκάνια

«Η Ελλάδα εξήλθε από την κρίση περισσότερο δυνατή» υποστήριξε

Ο Αλέξης Τσίπρας και η πρωθυπουργός της Ρουμανίας Ντάντσιλα


«Η Ρουμανία και η Ελλάδα αποτελούν τις δύο οικονομικά ισχυρότερες χώρες της Βαλκανικής, της Νοτιανατολικής Ευρώπης, και βεβαίως η συνεργασία μας παίζει κομβικό ρόλο για τη σταθερότητα αλλά και την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μετά τη συνάντησή του σήμερα, στο Βουκουρέστι, με την πρωθυπουργό της Ρουμανίας Βιόριτσα Ντάντσιλα. 

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε μεταξύ άλλων ότι σε αυτά τα 11 χρόνια που μεσολάβησαν, υπήρξαν «χρόνια δύσκολα και για την Ευρώπη και την Ελλάδα που πέρασε μια κρίση οικονομική, από την οποία όμως εξήλθε και σήμερα με περισσότερη δύναμη και πολύ περισσότερη αισιοδοξία ατενίζει το μέλλον και ανακτά έναν σημαντικό ρόλο που πάντοτε είχε στην περιοχή των Βαλκανίων».  

Ο πρωθυπουργός υπενθύμισε τη συμμετοχή της Ελλάδας στην επιχειρηματική ζωή της Ρουμανίας, χάρη σε ελληνικές επενδύσεις ππυ ανέρχονται σε δισ. ευρώ σε τομείς-κλειδιά της οικονομίας, όπως οι επικοινωνίες, οι υποδομές και ο τραπεζικός τομέας, και τις  20.000  θέσεις εργασίας  που έχουν δημιουργηθεί από Έλληνες επενδυτές. «Δική μας επιθυμία είναι μέσα από αυτή τη συνεργασία να αυξήσουμε τις εμπορικές συναλλαγές, να αυξήσουμε τις επενδύσεις Ελλήνων στη Ρουμανία αλλά και Ρουμάνων στην Ελλάδα» πρόσθεσε.  

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι η Ελλάδα αποτελεί εκ των κορυφαίων τουριστικών προορισμών για τη Ρουμανία  καθώς 1 εκατ. πολίτες της χώρας ταξιδεύουν κάθε χρόνο στην Ελλάδα. 

Από την  πλευρά της η πρωθυπουργός της Ρουμανίας  Βιόριτσα Ντάντσιλα, έδωσε τα συγχαρητήρια της στην Ελλάδα γιατί όπως  κατάφερε να βγει από τα Μνημόνια και βρίσκεται πλέον σε μια δυναμική τροχιά ανάπτυξης.  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top