Mητσοτάκης από τη Λήμνο: Σήμερα χρειάζεται ένας υγιής πατριωτισμός

Οι δηλώσεις της Γεννηματά και άλλων αρχηγών της αντιπολίτευσης

«Σήμερα, είναι μια μέρα γιορτής, μια μέρα αισιοδοξίας, μια μέρα υπερηφάνειας. Είναι, όμως, ταυτόχρονα και μια μέρα περισυλλογής. Διότι εδώ και 10 χρόνια η χώρα δεν έχει βγει ακόμα από μια βαθιά, επίπονη κρίση. Σήμερα η Ελλάδα χρειάζεται όραμα και κατεύθυνση. Και, πάνω απ’ όλα, αυτό το οποίο χρειάζεται είναι να ξαναπιάσει το νήμα του υγιούς πατριωτισμού.  Ενός πατριωτισμού ο οποίος ενώνει. Ενός πατριωτισμού ο οποίος προτάσσει τις έννοιες της ευθύνης, της αλήθειας και, κυρίως, της σκληρής δουλειάς» τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, αφού παρακολούθησε την παρέλαση για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου στη Μύρινα της Λήμνου. 

Ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε:  

«Εδώ από την ακριτική Λήμνο, από το Βορειοανατολικό Αιγαίο, οι σημαίες μοιάζουν πάντα λίγο πιο ψηλά. Και το γαλάζιο του Αιγαίου, είναι πάντα λίγο πιο έντονο. Εδώ, λοιπόν, από τη Λήμνο θέλω να στείλω σε όλες τις Ελληνίδες και σε όλους Έλληνες, εντός και εκτός Ελλάδος, ένα μήνυμα αισιοδοξίας και αυτοπεποίθησης. Μπορούμε καλύτερα, και θα τα καταφέρουμε. Χρόνια πολλά σε όλες τις εορτάζουσες και σε όλους τους εορτάζοντες. Εύχομαι καλή δύναμη σε όλους τους Έλληνες, όπου και αν αυτοί βρίσκονται. Χρόνια πολλά».   

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά δήλωσε για την εθνική εορτή: 

«Η επέτειος του ‘21 δεν είναι μόνο ημέρα μνήμης και τιμής για όσους αγωνίστηκαν για την ελευθερία. Αποτελεί σύμβολο για όλους μας . Μας εμπνέει πάντα για να αντιμετωπίσουμε τις νέες προκλήσεις του σήμερα.  Τα εθνικά μας δικαιώματα είναι αδιαπραγμάτευτα. Κρατάμε ψηλά τη σημαία των αγώνων για την εθνική προοπτική και την κοινωνική προκοπή. Ενωμένοι οι Έλληνες να πάμε την Ελλάδα μπροστά».

Μετά τη στρατιωτική  παρέλαση στην  Αθήνα ο  πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων  Λεβέντης δήλωσε μεταξύ άλλων: 

«Χρόνια πολλά σε όλες τις Ελληνίδες και σε όλους τους Έλληνες σε κάθε της χώρας. Αυτό που συνέβη σήμερα στην παρέλαση είναι ντροπή, δεν επέτρεψαν στους απλούς πολίτες να πλησιάσουν προς την πλευρά των επισήμων και να διαμαρτυρηθούν για την προδοσία της Μακεδονίας. Με την ψήφο της ελληνική Βουλής προδόθηκε η Μακεδονία. Θα γίνει δημοψήφισμα μετά τις εκλογές και θα αποδειχτεί ότι προδόθηκε η Μακεδονία και θα την ακυρώσουμε την συμφωνία των Πρεσπών. Ο κ. Τσίπρας ήξερε όταν ψήφιζε στην Βουλή ότι ο λαός είναι αντίθετος με τις Πρέσπες, το ίδιο ήξερε και ο αμερικανός Πρόεδρος και η κα Μέρκελ. Ήξεραν δηλαδή ότι ο λαός είναι αντίθετος, άρα ήξεραν ότι παραβιάστηκε η θέληση του λαού συνεπώς η συμφωνία είναι άκυρη και ανήθικη».

Από την πλευρά των Ανεξάρτητων Ελλήνων (των οποίων ο πρόεδρος Πάνος Καμμένος υποβλήθηκε πρόσφατα σε χειρουργική επέμβαση) ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Θεόδωρος Τοσουνίδης δήλωσε;  

«Χρόνια πολλά Ελλάδα. Χρόνια πολλά Έλληνες. Τιμούμε, θυμόμαστε, συνεχίζουμε νικηφόρα και ενωμένοι. Τα οράματα των αγωνιστών του 1821 μας εμπνέουν και μας καθοδηγούν. Όταν οι Έλληνες είμαστε ενωμένοι, τίποτα δεν μπορεί να μας απειλήσει».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top