Δήλωση-πρόκληση από Κυρίτση: Δε θυμάμαι να σκοτώθηκε κανείς από μολότοφ!

«Ξέχασε» τη Marfin το 2010 – Έντονη αντίδραση από ΝΔ: Μόνο ντροπή

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η δήλωση του Γιώργου Κυρίτση πως «δε θυμάται να σκοτώθηκε κανείς από βόμβα μολότοφ».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπερασπίστηκε τον νέο Ποινικό Κώδικα της κυβέρνησης, που –μεταξύ άλλων- μετατρέπει σε πλημμέλημα, από κακούργημα, την κατοχή και κατασκευή εκρηκτικών υλών, όπως η βόμβα μολότοφ.

«Δεν ξέρω αν οι μολότοφ πρέπει να είναι πλημμέλημα ή κακούργημα, αλλά -τουλάχιστον στα 30 χρόνια που είμαι δημοσιογράφος- δε θυμάμαι ποτέ να έχει σκοτωθεί κανείς από μολότοφ ή κάτι αντίστοιχο», δήλωσε στην ΕΡΤ ο κ. Κυρίτσης, «ξεχνώντας» την 5η Μαίου 2010, όταν κουκουλοφόροι πέταξαν μολότοφ στο κατάστημα της τράπεζας Marfin, ενώ υπήρχαν εργαζόμενοι μέσα. Η τράπεζα είχε τυλιχτεί στις φλόγες, με αποτέλεσμα να καούν ζωντανοί η Αγγελική Παπαθανασοπούλου, 32 ετών (η οποία ήταν τεσσάρων μηνών έγκυος), ο Επαμεινώνδας Τσάκαλης, 36 ετών και η Παρασκευή Ζούλια, 35 ετών.

Έντονη αντίδραση από ΝΔ για τον νέο Ποινικό Κώδικα

«Ευτυχώς στις συγκρούσεις στο δρόμο», πρόσθεσε,  «τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια, δεν υπήρχαν τραγικά περιστατικά».

Αντιθέτως, συνέχισε ο κ. Κυρίτσης, «υπήρχαν περιστατικά πολύ σοβαρών τραυματισμών, όπως του συναδέλφου μας του Μανώλη Κυπραίου, ο οποίος έχασε την ακοή του από επίθεση της αστυνομίας. Αυτά πρέπει να θεραπεύσουμε περισσότερο, παρά τα ζητήματα των μολότοφ».

Έντονη αντίδραση από ΝΔ: Μόνο ντροπή

Οργισμένη ήταν η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία σε ανακοίνωσή της αναρωτιέται εάν υπάρχει όριο στο θράσος των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπάρχει, άραγε, όριο στο θράσος των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ; Προφανώς όχι.  Το μόνο που απομένει στον κ. Κυρίτση είναι να πει στις οικογένειες των θυμάτων της Marfin ότι οι άνθρωποί τους πέθαναν από βραχυκύκλωμα. Μόνο ντροπή», αναφέρει η Νέα Δημοκρατία.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top