Κ. Μητσοτάκης στη Figaro: Η αλήθεια θα επικρατήσει- Ο λαϊκισμός θα ηττηθεί

Παρουσίασε το πρόγραμμα του για ανάπτυξη και κοινωνική δικαιοσύνη

Κυριάκος Μητσοτάκης

Το πρόγραμμα του για μια χώρα με ανάπτυξη και κοινωνική δικαιοσύνη ανέπτυξε σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα Figaro, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης. 

«Η Ελλάδα θα γίνει μια από τις πρώτες χώρες που θα δώσει δείγματα γραφής της πολιτικής μετά τον λαϊκισμό» υπογραμμίζει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε σε ένα μοντέλο οικονομικού φιλελευθερισμού που προτάσσει την κοινωνική δικαιοσύνη. «Πιστεύω ακράδαντα ότι η ευημερία στο σύγχρονο καπιταλισμό πρέπει να μοιράζεται με πιο δίκαιο τρόπο» τόνισε, δίνοντας έμφαση στην κοινωνική προστασία των πλέον αδύναμων οικονομικά πολιτών. 

«Ο λαϊκισμός έφερε στην εξουσία τον ΣΥΡΙΖΑ το 2015»

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι «ο λαϊκισμός έφερε στην εξουσία τον ΣΥΡΙΖΑ το 2015» αλλά «από τότε αντιληφθήκαμε ότι ήταν ψεύτες και ανίκανοι και πρέπει να γυρίσουμε σελίδες». Όπως ανέφερε, η ελληνική κοινωνία είναι κουρασμένη και δεν έχει ψευδαισθήσεις. «Επομένως δεν μπορεί κανείς να παίζει παιχνίδια με τους πολίτες, η αλήθεια θα επικρατήσει» επεσήμανε, προσθέτοντας ότι οι Έλληνες αναζητούν ένα καλύτερο μέλλον τόσο σε ατομικό, όσο και σε συλλογικό επίπεδο.

Ο πρόεδρος της ΝΔ μίλησε ακόμη για ένα σχέδιο μεταρρυθμίσεων που θα βασίζεται στην ανάγκη αναγέννησης της Ελλάδας: «Από εμάς εξαρτάται η αποκατάσταση της αξιοπιστίας μας υλοποιώντας τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις ώστε να αποκτήσουμε μία αποτελεσματική διοίκηση, ένα καλύτερο εκπαιδευτικό σύστημα και ταχύτερη απονομής δικαιοσύνης» σημειώνει.

Δηλώνει παράλληλα πως ο ίδιος θα κυβερνήσει με ανθρώπους της γενιάς του, κάνοντας άνοιγμα και σε ανθρώπους από την κοινωνία των πολιτών, σε πρόσωπα από τον χώρο των επιχειρήσεων αλλά και μέλη άλλων πολιτικών χώρων.

Για τη Συμφωνία των Πρεσπών 

Σε ό,τι αφορά στη Συμφωνία των Πρεσπών ο κ. Μητσοτάκης επαναλαμβάνει ότι είναι σταθερά αντίθετος και επιφυλάσσεται για τις επόμενες κινήσεις της Ν.Δ. προκειμένου να αμβλύνει τις επιζήμιες συνέπειές της. «Δεν μπορώ να την καταγγείλω στην παρούσα φάση αλλά, ακριβώς επειδή είμαι αντίθετος στη συμφωνία, θα κάνω ό,τι είναι δυνατό για να εμποδίσω την ένταξη αυτής της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αν κρίνω ότι αυτό είναι απαραίτητο. Υπάρχουν 35 κεφάλαια με κριτήρια που θα πρέπει να εξετάσουμε αν πληρούνται. Σε αυτή τη διαδικασία η φωνή της Ελλάδας θα ακουστεί» αναφέρει.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top