Μήνυμα Τσίπρα στην Τουρκία: «Δεν χωρούν λεονταρισμοί στη Ν.Α Μεσόγειο»

Σύνεση και στρατιωτική ψυχραιμία συνέστησε ο υπουργός Άμυνας, Ε. Αποστολάκη

Ο ενεργειακός θησαυρός «Γλαύκος» “αλλάζει” τη μοίρα της ανατολικής Μεσογείου δίνοντας πρωταγωνιστικό ρόλο σε Κύπρο και Ελλάδα. Από τους Δελφούς ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα στην Άγκυρα.

«Αποτελεί ευθύνη και χρέος όλων να αποδεχθούν τη νέα πραγματικότητα που γεννά η συνεργασία στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου. Μια νέα πραγματικότητα, στην οποία δε χωρούν ούτε λεονταρισμοί, ούτε προκλήσεις, ούτε ανιστόρητες διεκδικήσεις», είπε ο πρωθυπουργός.

Ευ. Αποστολάκης : «Σύνεση και στρατιωτική ψυχραιμία»

Η  στρατιωτική ψυχραιμία είναι η  ελληνική ασπίδα απέναντι στην τουρκική επιθετικότητα, λέει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης .

«Έχουμε έναν δύσκολο γείτονα. Αντιμετωπίζουμε τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας στο χώρο του Αιγαίου  αντιδρώντας πάντα με σύνεση και στρατηγική ψυχραιμία», είπε ο κ. Αποστολάκης.

Κύπρος: Πάνω από μισό δισ. τον χρόνο στα ταμεία

Ο «Γλαύκος» βρίσκεται στο επίκεντρο των γεωπολιτικών συζητήσεων και όχι άδικα. Σύμφωνα με τα κυπριακά μέσα εφόσον ξεκινήσει η πλήρης αξιοποίησή του, θα γεμίσει τα κρατικά ταμεία με  € 600 εκ. ετησίως σε ορίζοντα δωδεκαετίας. 

 Έστω και αν το συγκεκριμένο κοίτασμα κρίνεται από μόνο του ασύμφορο για τη δημιουργία αγωγού, Ελλάδα και Κύπρος έχουν πλέον σαν επιχειρησιακό στόχο την αποτροπή και την προάσπιση των επόμενων γεωτρήσεων.

Ερντογάν: «Γιαβούζ»,  το νέο γεωτρύπανο της Τουρκίας

Ο Ταγίπ Ερντογάν όσο βλέπει η καρδιά των ενεργειακών θεμάτων να χτυπά στο νησί της Αφροδίτης δεν μένει με σταυρωμένα χέρια. Στέλνει το νέο γεωτρύπανο «Γιαβούζ» στην Κύπρο. Το όνομά του σημαίνει «δυνατός». 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top