Κόκκινα δάνεια: Ολοκληρώθηκε η συμφωνία κυβέρνησης - τραπεζών

Οριστικό τέλος στη ρύθμιση του νόμου Κατσέλη για την α’ κατοικία

πλειστηριασμός ακινήτων σφυρί

Με ομόφωνη συμφωνία μεταξύ εκπροσώπων της κυβέρνησης και των τραπεζών, ολοκληρώθηκε το πλαίσιο της νέας ρύθμισης για την προστασία της πρώτης κατοικίας, ύστερα από πολύωρη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές. ύστερα και από την αρχική συμφωνία που είχε επιτευχθεί στις 14 Φεβρουαρίου.      

Συμφωνία κυβέρνησης και τραπεζιτών για τα κόκκινα δάνεια

Στη σύσκεψη μετείχαν ως εκπρόσωποι της Κυβέρνησης ο Υπουργός Επικρατείας κ. Φλαμπουράρης και ο Υφυπουργός Επικρατείας κ. Λιάκος, στελέχη των νομικών υπηρεσιών των Υπουργείων Οικονομίας & Ανάπτυξης, Οικονομικών, Δικαιοσύνης και οι εκπρόσωποι της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών κ. Καλαντώνης  και κα. Απαλαγάκη. 

Η συμφωνία θα αντικαταστήσει από την 01/03/2019 το άρθρο 9 του ν.3869/10 (νόμος Κατσέλη) για τη διαδικασία πλειστηριασμού και την προστασία της πρώτης κατοικίας.   

Σύμφωνα με τις ίδιες κυβερνητικές πηγές, άμεσα θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για εισαχθεί προς ψήφιση το νέο πλαίσιο από το Ελληνικό Κοινοβούλιο και στη συνέχεια θα ακολουθήσει η επεξεργασία για τη συνολική αναθεώρηση των πλαισίων ρύθμισης των ιδιωτικών χρεών.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top