Θάνος Μωραΐτης: Από το «ποτέ στον ΣΥΡΙΖΑ» στην κυβέρνηση Τσίπρα!

Οι δηλώσεις του παρελθόντος που «κυνηγούν» τον νέο υφυπουργό

Το νέο «άνοιγμα στην Κεντροαριστερά» συμβολίζει  η συμμετοχή των προερχόμενων από το ΠΑΣΟΚ Θάνου Μωραΐτη και Άγγελου  Τόλκα με τον σημερινό «μίνι ανασχηματισμό»,  αλλά στην περίπτωση του πρώτου τουλάχιστον,  η υπουργοποίηση έφερε στο προσκήνιο παλαιότερες δηλώσεις του που ήταν σφόδρα επικριτικές για τον ΣΥΡΙΖΑ. 

Ανακοινώθηκε ο ανασχηματισμός: Ποιοι είναι οι νέοι υπουργοί

«Εμείς με αυτούς που εξαπάτησαν τον ελληνικό λαό δε θα συνεργαστούμε ποτέ» έγραφε ο κ. Μωραΐτης σε ανάρτησή του στο  facebook στις 28/11/2016 ενώ τον Μάρτιο του 2017 απένειμε… τρία όσκαρ στην κυβέρνηση: Αποτυχίας, τυχοδιωκτισμού και αυταρχισμού!      

     

Τη συμμετοχή Μωραΐτη στην κυβέρνηση επέκρινε και η προσκείμενη στη ΝΔ «Ομάδα Αλήθειας» στο facebook,   η οποία ανέσυρε απόσπασμα από σφοδρή τηλεοπτική αντιπαράθεση που είχε με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Μπάρκα, ο οποίος είναι επίσης ένα από τα νέα πρόσωπα του ανασχηματισμού (ως νέος υφυπουργός Εργασίας). 

 

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΑΝΟΣ ΜΩΡΑΪΤΗΣ

Ο Θάνος Μωραΐτης  γεννήθηκε το 1970 στο Αγρίνιο. Σπούδασε Οικονομία και Διοίκηση αλλά ασχολήθηκε με τη διαφήμιση ως στέλεχος μεγάλων εταιρειών του χώρου, ενώ διατηρούσε και δική του διαφημιστική επιχείρηση.

Το 1994 εκλέχτηκε Νομαρχιακός Σύμβουλος Αιτωλοακαρνανίας με το ΠΑΣΟΚ. Το 1999 ήταν υποψήφιος Ευρωβουλευτής. Το 2000 εξελέγη Γραμματέας της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ. Το 2002 ορίστηκε αντιπρόεδρος του ΔΣ της ΔΕΠΑ. Το 2004 εξελέγη Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας με το ΠΑΣΟΚ, ενώ επανεξελέγη το 2007 (1ος σε σταυρούς) και 2009.

Από τον Οκτώβριο του 2009 ως τον Ιούνιο του 2011 διετέλεσε Υφυπουργός Περιβάλλοντος υπεύθυνος για θέματα περιβάλλοντος και δασών στην Κυβέρνηση Γεωργίου Παπανδρέου 2009. Τον Ιούνιο του 2011 ανέλαβε καθήκοντα Υφυπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.

Από το ΠΑΣΟΚ είχε αποχωρήσει και όταν ο Γιώργος Παπανδρέου ίδρυσε το ΚΙΔΗΣΟ.  Επέστρεψε στο ΚΙΝΑΛ και τον  Σεπτέμβριουτου 2015 ήταν υποψήφιος βουλευτής με το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΚΙΝΑΛ.

Πριν από μικρό χρονικό διάστημα ανακοίνωσε ότι δε θα ήταν υποψήφιος βουλευτής εκ νέου. Μία ανακοίνωση που προκάλεσε απορίες όταν εκδόθηκε, αλλά η απάντηση ήρθε προφανώς με τον σημερινό ανασχηματισμό της κυβέρνησης Τσίπρα...    


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top