Κουίκ για τα όσα έλεγε για τη Μακεδονία: Ήταν σε προεκλογική περίοδο!

Τι είπε για Τσίπρα, Καμμένο και για την παραμονή του στην κυβέρνηση

«Δεν αρνούμαι όσα έλεγα στις προεκλογικές περιόδους» δικαιολογήθηκε ο υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm, σχετικά με το video που έγινε viral στο διαδίκτυο και στο οποίο δήλωνε κατηγορηματικά αντίθετος σε μια ονομασία με τον όρο «Μακεδονία» για τα Σκόπια. 
   
«Δεν αρνούμαι τα λεγόμενά μου. Αλίμονο. Επαναλαμβάνω ότι τα πράγματα άλλαξαν γεωστρατιωτικά στην περιοχή των Βαλκανίων» πρόσθεσε για το ίδιο θέμα ο κ. Κουίκ.  

Όσον αφορά τη στάση του προέδρου των ΑΝΕΛ, Πάνου Καμένου, απέναντι στον ίδιο, ανέφερε:    

«Εδώ και 15 ημέρες μέσω ενδιάμεσου γιατί δεν ήθελα να μιλήσω απευθείας, είχα καταστήσει σαφές στον Πάνο Καμμένο σε καθημερινή βάση, ότι με την ορκωμοσία μου δεν θα δήλωνα ανεξαρτητοποίηση και θα παρέμενα, ακριβώς γιατί  μπορεί να με έδιωξαν με τον τρόπο και μάλιστα χειροκροτώντας όρθιοι στο Εθνικό Συμβούλιο τον Οκτώβριο από τους ΑΝΕΛ και με αυστηρά λόγια και με χαρακτηρισμούς που δεν μου αρμόζουν όλους αυτούς τους μήνες, αλλά καθώς θα έκλεινε η πόρτα του σπιτιού πίσω, ενός σπιτιού που έχτισε με πολύ κόπο ο Καμμένος, που έβαλα όμως και εγώ πολλά λιθαράκια μέσα, δεν θα το γκρέμιζα. Θα έμενα εκεί και από εκεί και πέρα θα ήταν απόφαση άλλου αν θα με διαγράψει ή όχι. Εγώ έκανα αυτό που θα έπρεπε να κάνω πολιτικά και ηθικά. Από εκεί και πέρα τα πράγματα ήρθαν αλλιώς, και έτσι το έλυσε η ζωή το θέμα».  

Ο υφυπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι στενοχωρήθηκε όταν πληροφορήθηκε ότι διαγράφηκε ο Παπαχριστόπουλος από τους ΑΝΕΛ, ενώ υποστήριξε ότι στο Υπουργικό Συμβούλιο είχε ταχθεί υπέρ της σύνθετης ονομασίας. «Στο περίφημο αυτό Υπουργικό Συμβούλιο, το ταραχώδες εκείνο Υπουργικό Συμβούλιο, είχα κάνει την αναφορά ότι ήμουν υποστηρικτής της λύσης που έδινε τότε ο Μητσοτάκης,  τότε με τη σύνθετη ονομασία. Ανεξάρτητα με τις θέσεις που κρατούσα στις προεκλογικές περιόδους για να στηρίξω τους ΑΝΕΛ στις δύσκολες μάχες που έδωσαν στη Βουλή, υπενθυμίζω ότι τότε που ήμουν ένας πολύ δυνατός στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1 δημοσιογράφος, είχα ασχοληθεί με το θέμα έντονα και μάλιστα επί μία εβδομάδα έκανα γκάλοπ μεταξύ του ακροατηρίου που ήταν η πλειοψηφία οπαδοί της ΝΔ και έβγαινε τότε ότι συμφωνούσαν στο Βόρεια Μακεδονία. Τότε το 1992-1993" ανέφερε. .

Ο κ. Κουίκ έπλεξε το εγκώμιο του πρωθυπουργού στην ίδια συνέντευξη, επισημαίνοντας:  «Πιστεύω ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει όλα τα εχέγγυα να μπορέσει να πάει την Ελλάδα μπροστά. Εγώ δεν δήλωσα ποτέ ότι είμαι Αριστερός. Αλλά του έχω εμπιστοσύνη, δούλεψα δίπλα του δύο χρόνια, μπορώ να σας πω ότι σκέφτεται εθνικά, πατριωτικά και εμένα αυτό με ικανοποιεί. Ας φθάσουμε κοντά στις εκλογές τον Οκτώβριο και θα κάνω κουβέντα και μαζί του. Οι εκλογές θα είναι στις 20 Οκτώβρη σας λέω και ημερομηνία». 

Σχετικά με τον Δημήτρη Καμμένο και το χθεσινό επεισόδιο εις βάρος του στη Βουλή, σχολίασε:  «Κάποιος που γυρίζει πόρτα-πόρτα τα κανάλια και τα ραδιόφωνα, θέλει απλά και μόνο να εδραιώσει την πολιτική του ταυτότητα. Τον κατανοώ. Είναι ένας άνθρωπος που δύσκολα κάνει πίσω όταν παίρνει αποφάσεις, χαίρομαι που του έδωσα τη δυνατότητα μιας πρόσθετης δημοσιότητας αυτές τις τελευταίες ώρες. Δεν νομίζω ότι το κάνει για σόου, πιστεύω ότι βγαίνει μέσα από την ψυχή του αυτό που κάνει. Είναι ο χαρακτήρας του αυτός, δεν θέλω να υποτιμώ ανθρώπους, που θέλουν να υποδεικνύουν την δική τους πολιτική στάση με κάποιες ενέργειες, αν το έκανε ως σόου ή όχι, δεν θα ήθελα για ανθρώπους που δούλεψα μαζί να πω πικρά λόγια». 

«Αυτό που είπα ότι δεν θέλω να λέω πράγματα για ανθρώπους που δούλεψα μαζί, ισχύει πάνω από όλα για τον Πάνο Καμμένο. Είναι ένας ιδιαίτερος χαρακτήρας, πατριώτης και αυτό το υπογραμμίζω». 

Δ.Καμμένος προς Κουίκ στη Βουλή: «Πούλησες τη Μακεδονία»

Διευκρίνισε πάντως ότι τα όσα δήλωσε για «ΝΔ και τα συνεταιράκια του ΚΙΝΑΛ» δεν αφορούσαν τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ. «Καμία μομφή, καμία αιχμή για τον Πάνο Καμμένο» τόνισε. 

Για το αν υπάρχει  ενδεχόμενο μιας μελλοντικής συνεργασίας και πάλι με τον Πάνο Καμμένο δήλωσε πάντως  ότι «δεν υπάρχει περίπτωση, με την έννοια του ότι όλα αυτά τα βαριά πράγματα που έχει πει για μένα, έχουν κλείσει όλα τα περιθώρια. Θα μπορούσε ίσως τον Οκτώβριο, Νοέμβριο αν είχε δεύτερες σκέψεις να κάναμε κάποιες κουβέντες» και συμπλήρωσε: «Δε νομίζω ότι υπάρχουν περιθώρια. Τα κλείνω εγώ τα περιθώρια».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top