Επιδημία γρίπης: Στους 39 οι νεκροί και ο Πολάκης μιλά… για fake news!

«Δεν είναι ήπια χρονιά αλλά δεν είναι και καμιά καταστροφή, μην τρελαθούμε»

Αίσθηση προκάλεσαν οι δηλώσεις του Παύλου Πολάκη για την έξαρση της επιδημικής γρίπης, η οποία έχει προκαλέσει τον θάνατο σε 39 ανθρώπους στη χώρα μας και έχει σκορπίσει πανικό σε χιλιάδες ανθρώπους.

«Ζούμε μια έξαρση της επιδημικής γρίπης, η πλειοψηφία στελεχών είναι Η1Ν1. Δεν είναι ήπια χρονιά, είναι πιο ισχυρό το στέλεχος. Αλλά δεν είναι καμία καταστροφή. Μην τρελαθούμε κιόλας», δήλωσε στο Kontra ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, τονίζοντας πως λυπόμαστε βαθειά για κάθε ζωή που χάνεται

Όπως είπε ο κ. Πολάκης, τα κρούσματα και οι νεκροί ήταν πολύ περισσότερα τα προηγούμενα χρόνια, κατηγορώντας τα μέσα ενημέρωσης για «τρομολαγνεία».

Πρόεδρος ΚΕΕΛΠΟ: «Κρίσιμες για τη γρίπη οι επόμενες εβδομάδες»

«Το τελευταίο διάστημα ζούμε μια κατάσταση στην οποία οτιδήποτε γίνεται χρησιμοποιείται από την αντιπολίτευση και από, δυστυχώς, μια μεγάλη μερίδα των ΜΜΕ για να παράξουν έναν φόβο, μια καταστροφή, στα πλαίσια μιας συγκροτημένης αντιπολιτευτικής διάθεσης» σημείωσε ο υπουργός, μιλώντας για «καταστροφολογία και fake news για τη γρίπη, που δεν είναι ανεκτή».

Παράλληλα, είπε πως φέτος εμβολιάστηκαν 2 εκατομμύρια άνθρωποι, «οι περισσότεροι από κάθε άλλη φορά», ενώ σημείωσε πως φέτος 173 νόσησαν σοβαρά από τη γρίπη και εξ αυτών μόλις το 15% είχε εμβολιαστεί.

Ο κ. Πολάκης σχολίασε εκ νέου τον Επίτροπο Υγείας, που του άσκησε έντονη κριτική για το τσιγάρο που είχε καπνίσει σε κλειστό χώρο κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου το 2016.

Πολάκης σε Επίτροπο Υγείας: Θα κόψω το τσιγάρο όποτε θέλω, ok guy;

«Θα περίμενα τον Ευρωπαίο επίτροπο να είχε την ευαισθησία και τα προηγούμενα χρόνια, για το πεντάευρο και τους γιατρούς που έφευγαν από το σύστημα Υγείας», τόνισε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top