Στην Αγία Σοφία ο Αλέξης Τσίπρας με την Μπέτυ Μπαζιάνα στο πλευρό του

Δήλωσε πολύ χαρούμενος που βρίσκεται σε τόσο ιστορικό μέρος

Ιστορική επίσκεψη στην Αγία Σοφία, το παγκόσμιο σύμβολο της Ορθοδοξίας, πραγματοποίησε λίγο πριν τις 09:00 ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός ξεναγήθηκε από τον εκπρόσωπο της τουρκικής Δημοκρατίας, Ιμπραήμ Καλίν, ενώ συνοδευόταν από τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Κατρούγκαλο, τον υφυπουργό Εξωτερικών Μάρκο Μπόλαρη και τη σύντροφό του Μπέτυ Μπαζιάνα.

Ο κ. Τσίπρας δεν έκανε κάποια δήλωση εισερχόμενος στο ιστορικό μνημείο και αρκέστηκε να σημειώσει πως είναι πολύ χαρούμενος που βρίσκεται σε ένα τόσο ιστορικό μέρος.

Ο κ. Τσίπρας και η κα Μπαζιάνα ξεναγούνται στην Αγία Σοφία

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ξεναγείται στο παγκόσμιο σύμβολο της Ορθοδοξίας

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στη Χάλκη, όπου θα ξεναγηθεί στη Θεολογική Σχολή και θα συναντηθεί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Και αυτή η επίσκεψη είναι ιστορική καθώς είναι ο πρώτος εν ενεργεία πρωθυπουργός της Ελλάδας που την επισκέπτεται.

Στις 18.30 ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με εκπροσώπους της ελληνικής ομογένειας στο Σισμανόγλειο Μέγαρο, στο οποίο στεγάζεται και το ελληνικό προξενείο της Κωνσταντινούπολης.

Μπουζούκι και… «Τούρκος εγώ και εσύ Ρωμιός» στο δείπνο Τσίπρα – Ερντογάν

Χθες το βράδυ ο κ. Βαρθολομαίος παρακάθισε στο δείπνο που παρέθεσε ο κ. Ερντογάν προς τιμή του Έλληνα πρωθυπουργού στην Άγκυρα, ύστερα από πρόσκληση του Τούρκου προέδρου.

Ο πρωθυπουργός έλαβε ως δώρο μια εικόνα της Παναγίας

Ο πρωθυπουργός έλαβε ως δώρο μια εικόνα της Παναγίας

«Δίνω τη Χάλκη, δώστε μου τους μουφτήδες στη Θράκη»

Σα γνήσιος Τούρκος ο Ταγίπ Ερντογάν αποφάσισε να… παζαρέψει με τον Αλέξη Τσίπρα τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης, την οποία έκλεισε το τουρκικό κράτος το 1971.

«Είμαστε σε ένα σημείο που δυστυχώς δεν υπάρχει εκπαίδευση στη Θεολογική Σχολή. Βεβαίως, ο κ. Τσίπρας και οι προγενέστεροι πρωθυπουργοί το έχουν φέρει πολλές φορές στην ατζέντα. Εγώ κάθε φορά που έρχεται στην ατζέντα το θέμα της Σχολής, όταν μας το θέτουν, τους λέω "ελάτε κι εσείς στη δυτική Θράκη να λύσουμε το θέμα των μουφτήδων"», είπε ο Τούρκος Πρόεδρος στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, με τον πρωθυπουργό να δείχνει μάλλον αμήχανος.

Τον χαβά του ο Ερντογάν για τους οκτώ αξιωματικούς και στη συνέντευξη Τύπου

«Δε φταίμε, όμως, εμείς γι’ αυτό, δεν ήμαστε εμείς κυβερνήτες τότε», είπε διαχωρίζοντας τη θέση του.

Μάλιστα, ο Ερντογάν έκανε και μία αναφορά στα παιδικά του χρόνια, όπου είχε επισκεφτεί τη Χάλκη με τον καθηγητή Θεολογίας του και αναφέρθηκε στους 38.000 τόμους που περιείχε η βιβλιοθήκη της Σχολής.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top