«Τούρκος εγώ κι εσύ Ρωμιός»: Με μπουζούκι υποδέχτηκε ο Ερντογάν τον Τσίπρα

Αρνάκι, λαχανοντολμάδες και μπακλαβάς στο μενού του δείπνου

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add star.gr on Google

Με μπουζούκι και το ελληνικό τραγούδι του Απόστολου Καλδάρα «Μες στου Βοσπόρου τα στενά» υποδέχθηκε ο Ταγίπ Ερντογάν τον Αλέξη Τσίπρα στο δείπνο προς τιμήν του Έλληνα πρωθυπουργού.

Το κλίμα ήταν πολύ ευχάριστο και χαλαρό, ενώ στο δείπνο παραβρέθηκαν περίπου 50 άτομα, μεταξύ των οποίων και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Τον Αλέξη Τσίπρα συνόδευε η σύντροφός του, Μπέτυ Μπαζιάνα, η οποία κάθισε δίπλα από την Εμινέ Ερντογάν. 

Ελληνικές πινελιές είχε, όμως, και το δείπνο, με τους δύο ηγέτες να απολαμβάνουν λαχανοντολμάδες, αρνάκι και  -φυσικά- αυθεντικό μπακλαβά.

H ορχήστρα στο δείπνο Τσίπρα - Ερντογάν

Η ορχήστρα υποδέχθηκε τον Έλληνα πρωθυπουργό με... μπουζούκι

Ειδικότερα, το μενού περιελάμβανε:

- Χόρτα βραστά, μελιτζανοσαλάτα, αγκινάρες λαδερές και λαχανοντολμάδες μαζί με φρυγανισμένο ψωμί

- Μάντι με βούτυρο, αποξηραμένο γιαούρτι και καρύδια και σος ντομάτας με βασιλικό

- Πράσινη σαλάτα με βινεγκρέτ ροδιού και καρύδια

- Αρνάκι καρέ γεμιστό με συνοδευτικά αντάνα κεμπάπ, αρνάκι μοσχάρι, λαχματζούν

- Για επιδόρπιο ποικιλία τουρκικών γλυκών με κυδώνι μπακλαβά με φυστίκι

Ο Ερντογάν επεφύλασσε μία ακόμη έκπληξη στον Αλέξη Τσίπρα, καθώς καλεσμένοι ήταν και τρεις Έλληνες αθλητές που αγωνίζονται σε τουρκικές ομάδες: Ο Σλούκας της Φενερμπαχτσέ, ο Μήτρογλου της Γαλατασαράι και ο Τζαβέλλας στην Αλάνιασπορ.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top