Μητσοτάκης: Όλοι οι Έλληνες ανησυχούν για το ταξίδι του Τσίπρα σε Τουρκία

«H κυβέρνηση νοικιάζει πρόθυμους κομπάρσους για να συνεχίσει»

«Όλοι οι Έλληνες ανησυχούν για το ταξίδι του κ. Τσίπρα στην Τουρκία» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στη σύσκεψη των τομεαρχών του κόμματός του.

Ο πρόεδρος της ΝΔ άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για τις διεργασίες στη Βουλή το τελευταίο διάστημα: «Τις μέρες αυτές όλοι συνειδητοποιούν ότι μετά το οικονομικό και κοινωνικό ναυάγιο ο ΣΥΡΙΖΑ βυθίζει τη χώρα στη λάσπη της πολιτικής συναλλαγής και των εύκαμπτων βουλευτών, που ανταλλάσσουν συνειδήσεις με πόστα».

«Η δυσοσμία τυλίγει την βουλή, η κυβέρνηση παίζει την τελευταία της παράσταση και νοικιάζει πρόθυμους κομπάρσους, άλλοι της έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης, άλλοι ψηφίζουν την Συμφωνία των Πρεσπών και άλλοι ψηφίζουν τα νομοσχέδια. Κατήγγειλε δε, πλειοψηφίες ευκαιρίας σε τιμές ευκαιρίας και αναφερόμενος στον κ. Καμμένο είπε ότι άλλοτε απειλεί τον συνεταιρό του και άλλοτε του δίνει χρόνο να ελίσσεται» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

«Ο κ. Τσίπρας  θα κληθεί να απολογηθεί για το ηθικό του ναυάγιο, το μόνο που του μένει είναι να ορίσει χρόνο εθνικών εκλογών», λέγοντας ότι η κάλπη των ευρωεκλογών -εάν δεν έχουν γίνει νωρίτερα βουλευτικές εκλογές- θα πρέπει «να μετατραπεί σε βροντερό δημοψήφισμα για την πολιτική αλλαγή και το μέλλον της χώρας».

Ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε επίσης αναφορά στην έξοδο της χώρας στις αγορές, λέγοντας ότι αυτό που δεν είπε η κυβέρνηση είναι ότι δανείστηκε δέκα φορές ακριβότερα από την Πορτογαλία.

«Δεν ξέρω για ποια ανταλλάγματα “έδωσε” την είσοδο στο ΝΑΤΟ στα Σκόπια»

Ο κ. Μητσοτάκης, αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών, είπε ότι ο πρωθυπουργός πρόδωσε τις προσδοκίες των πολιτών και πρόσθεσε στην οικονομική αποτυχία και μία εθνική τραγωδία με τη Συμφωνία των Πρεσπών

«Ο κ. Τσίπρας είπε “ναι” εκεί που όλοι οι άλλοι είπαν “όχι”», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι αποδέχθηκε «μακεδονικό» λαό και «μακεδονική» γλώσσα. «Δεν ξέρω για ποιά ανταλλάγματα, αλλά παρέδωσε το πιο ισχυρό μας χαρτί, την είσοδο στο ΝΑΤΟ», πρόσθεσε.

«Θα αξιοποιήσω κάθε μέσο για να ανατραπούν οι αρνητικές συνέπειες των Πρεσπών, θα δώσουμε προτεραιότητα σε ένα αναπτυξιακό σχέδιο για τη Μακεδονία», σημείωσε, ενώ επανέλαβε πως δεν απεμπολεί το δικαίωμα του βέτο στην ευρωπαϊκή πορεία των Σκοπίων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top