Πανηγυρισμοί για τα… Ίμια και νέες προκλητικές NAVTEX από την Τουρκία

Eκνευρισμένος λόγω Κύπρου ο Ερντογάν λίγο πριν τη συνάντηση με Τσίπρα

Άσκηση με πυρά νότια της Λέσβου προαναγγέλλει η Άγκυρα την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη, όταν ο Έλληνας Πρωθυπουργός θα βρίσκεται στην Τουρκία. Ο "Σουλτάνος"  απαντά ενοχλημένος στους επτά ηγέτες του ευρωπαϊκού νότου και με NAVTEX για ασκήσεις νότια της Κύπρου, στα οικόπεδα 7 και 10, όπου κάνουν έρευνες κολοσσοί των ΗΠΑ και της Γαλλίας. 

Στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας της  Τουρκίας υπογραμμίστηκε έντονα ότι οι εξελίξεις σε Κύπρο, Ανατολική Μεσόγειο, Αιγαίο και Εύξεινο Πόντο παρακολουθούνται στενά και ότι «θα συνεχιστούν να λαμβάνονται όλα τα μέτρα για την προστασία των δικαιωμάτων και συμφερόντων μας, που απορρέουν από διεθνείς συμφωνίες». 

Το Συμβούλιο έθεσε και πάλι το θέμα των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών που πήραν άσυλο στην Ελλάδα. 

ΕΝΟΣ ΛΕΠΤΟΥ ΣΙΓΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΣΤΑ ΙΜΙΑ

Το πρωί, η ελληνική Βουλή τήρησε ενός λεπτού σιγή για τους τρεις ήρωες του ελικοπτέρου στα Ίμια πριν ακριβώς 23 χρόνια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τίμησε το Χριστόδουλο Καραθανάση, τον Παναγιώτη Βλαχάκο και τον Έκτορα Γιαλοψό, γράφοντας στο twitter ότι "δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο - τα κυριαρχικά δικαιώματα της Πατρίδας μας είναι αδιαπραγμάτευτα". 

Ίμια: Οι μαρτυρίες, η μάχη για τη σημαία και τα φωτογραφικά ντοκουμέντα

Το μήνυμα του Μητσοτάκη για τα Ίμια: Δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες

ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙ Ο ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Στην απέναντι πλευρά του Αιγαίου, οι τουρκικές εφημερίδες πανηγυρίζουν, με αφιερώματα  που έχουν τίτλο «ΤΑ ΙΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΨΥΧΗ ΜΑΣ» και με προκλητικές συνεντεύξεις από τους τότε πρωταγωνιστές στρατιωτικούς.  

«Σήμερα είναι η 23η επέτειος και ήρθα εδώ με το παιδί μου και τη γυναίκα μου γιατί εμείς ως Τουρκική Δημοκρατία λέμε σε όλον τον κόσμο ότι δεν πρόκειται να δώσουμε σε κανέναν ούτε μία σπιθαμή γης» δήλωσε χαρακτηριστικά ένας από τους Τούρκους κομάντο, ο Αλί Τουρκσέν. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top