«Αντάρα» στο Ποτάμι για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Ποιοι και πόσοι θα την ψηφίσουν στη Βουλή

Αναταραχή επικρατεί στο Ποτάμι, του οποίου συνεδρίασε σήμερα η Κοινοβουλευτική Ομάδα σχετικά με τη στάση του κόμματος στη Βουλή για τη Συμφωνία των Πρεσπών.     

Όπως ανέφερε η Κάτια Μακρή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star  με τη Μάρα Ζαχαρέα, Θεοδωράκης,  Μαυρωτάς και  Λυκούδης φέρονται αποφασισμένοι να ψηφίσουν τη Συμφωνία,  αλλά στην στην περίπτωση αυτή θα φύγει σίγουρα από το κόμμα ο Ψαριανός, ενώ εξετάζει το ενδεχόμενο αυτό και ο Αμυράς. 

«Δε θα γίνουμε μία στείρα αντιπολίτευση» δήλωσε ο πρόεδρος του Ποταμιού Σταύρος Θοεδωράκης,  αλλά «δε θα κάνω τα ρεπό του Καμμένου στην κυβέρνηση»  διαμήνυσε από την πλευρά του ο Γρηγόρης Ψαριανός  

Αναταραχή επικρατεί και στο ΚΙΝΑΛ, όπου ο Θεοχαρόπουλος επιθυμούσε να υπερψηφίσει τη Συμφωνία, με τη Φώφη Γεννηματά να διαμηνύει ότι μπορεί να απουσιάζει από την ψηφοφορία ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ αλλά όχι να  υπερψηφίσει. Όπως δήλωσε μάλιστα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha με τον Αντώνη Σρόιτερ  όποιος υπερψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών θα διαγραφεί. Αντιδράσεις προκάλεσε στο ΚΙΝΑΛ και η δήλωση Κρεμαστινού υπέρ της συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ.      

Στους ΑΝΕΛ πάντως ισχύει το αντίστροφο:    Ζουράρις και Παπαχριστόπουλος υπερψήφισαν την κυβέρνησης στην ψήφο εμπιστοσύνης, αλλά δεν ψηφίζουν τη Συμφωνία των Πρεσπών.  

Στην ανακοίνωσή του το Πολιτικό Συμβούλιο του Ποταμιού αναφέρει ότι  ότι το πρόβλημα με την ΠΓΔΜ πρέπει να λυθεί και ότι η Ελλάδα θα πρέπει να πρωταγωνιστήσει στο άνοιγμα της ευρωπαϊκής οδού για τη γειτονική χώρα. 

Προσθέτει όμως και  ότι το Ποτάμι υα  αντιπολιτευθεί με κάθε τρόπο τη νέα κυβερνητική πλειοψηφία και αναφέρεται σε «υφαρπαγή της ψήφου εμπιστοσύνης».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top