Εξοπλίζεται σαν "αστακός" η Τουρκία

Νέες προκλητικές έρευνες στην Κύπρο

Εξοπλιστική φρενίτιδα επικρατεί στην Τουρκία, η οποία έχοντας ανοιχτά πολλαπλά μέτωπα, αγοράζει συνεχώς νέα όπλα. Ταυτόχρονα, ανακοίνωσε νέες γεωτρήσεις γύρω από την Κύπρο. 

Οι Τούρκοι περιμένουν το 2019 το πρώτο από τα συνολικά έξι νέα τους υποβρύχια γερμανικής τεχνολογίας, με το… συμβολικό όνομα ΠΙΡΙ ΡΕΙΣ ( όνομα ερευνητικού σκάφους το οποίο με την έξοδό του στο Αιγαίο  είχε προκαλέσει μεγάλη ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις στο παρελθόν)! 

Περιμένουν επίσης τα πρώτα δύο από τα συνολικά 100 αμερικανικά αεροσκάφη F-35. Μέσα στη νέα χρονιά θα παραλάβουν ακόμα 700 αμερικανικά τεθωρακισμένα οχήματα, αλλά και τους πρώτους 40 γερμανικούς κινητήρες για τα άρματα ALTAY, τουρκικής κατασκευής.  

ΝΕΕΣ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Η Άγκυρα "φουλάρει τις μηχανές της" και στην Ανατολική Μεσόγειο, ανακοινώνοντας νέες γεωτρήσεις  γύρω από την Κύπρο.

 «Το σκάφος «Πορθητής» ξεκίνησε τη γεώτρηση στην περιοχή  «Αλάνια 1». Το δεύτερο πλοίο μας φτάνει σύντομα και θα το στείλουμε γύρω από την Κύπρο για να κάνει έρευνες. Δεν είμαστε εναντίον των εξορύξεων στην Κύπρο, αλλά πρέπει να εξασφαλίσουμε τα δικαιώματα και των Τουρκοκυπρίων»  δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου. 

ΕΚΝΕΥΡΙΣΜΕΝΟΣ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΟΛΑ Ο «ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ»

Αυτές τις μέρες πάντως, ο «Σουλτάνος»  Ερντογάν είναι «πυρ και μανία» με όλους και με όλα. 

Πρώτα τα έβαλε με τον υποψήφιο αντιπολιτευόμενο δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης, επειδή πέρυσι είχε τοποθετήσει ως δήμαρχος σε άλλο δήμο, ένα μνημείο που είχε και την προτομή του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου.

«Ο υποψήφιός τους (του CHP) για το Δήμο της Κωνσταντινούπολης που έκανε άγαλμα για την Κύπρο και τοποθέτησε ελληνοκύπριο ηγέτη που υποστήριζε τη δολοφονία όλων των Τουρκοκυπρίων στο νησί, διακατέχεται κι αυτός από την ίδια άρρωστη νοοτροπία»  ανέφερε αρχικά. 

Μετά τα έβαλε με τον αντιπολιτευόμενο δήμαρχο Αδριανούπολης, επειδή χρησιμοποίησε το ελληνικό όνομα της πόλης σε αφίσες, καλωσορίζοντας τους Έλληνες τουρίστες! 

«Οι αφίσες που ετοίμασε ο Δήμαρχος με το βυζαντινό της όνομα  (Αδριανούπολη) αφήνοντας στην άκρη το όνομα της ακριτικής πόλης Εντίρνε, δεν είναι τίποτα άλλο από μια νέα επίδειξη της νοοτροπίας του CHP» υποστήριξε.  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top