ΝΔ κατά Τσίπρα: Η χώρα σε αβεβαιότητα με αποκλειστική ευθύνη του

Σπυράκη: Μεταπολιτευτικά δεν υπήρξε ποτέ κυβέρνηση μειοψηφίας

Η Μαρία Σπυράκη ενημερώνει τους πολιτικούς συντάκτες

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε η Νέα Δημοκρατία, με αφορμή την αβεβαιότητα γύρω από τον κυβερνητικό εταίρο, τους Ανεξάρτητους Έλληνες, για το θέμα της Συμφωνία των Πρεσπών.

«Η αβεβαιότητα στην χώρα έχει σοβαρές συνέπειες στα εθνικά θέματα και στην οικονομία», δήλωσε η εκπρόσωπος της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη, και πρόσθεσε: «Η κατάσταση αυτή είναι αποκλειστική ευθύνη του κ. Τσίπρα. Η χώρα έχει ανάγκη από ισχυρή κυβέρνηση για να επαναφέρει τη σταθερότητα και την ασφάλεια. Κάθε μέρα που παραμένει αυτή η κυβέρνηση ζημιώνεται ο τόπος».

Σε ερώτηση για το αν η ΝΔ προχωρήσει σε πρόταση δυσπιστίας, η κ. Σπυράκη σημείωσε ότι η ΝΔ έχει όλα τα πολιτικά και θεσμικά όπλα στο τραπέζι, θα πράξει ό,τι πρέπει όταν πρέπει.

Για το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να παραμείνει δίχως κοινοβουλευτική πλειοψηφία, σε περίπτωση αποχώρησης των ΑΝΕΛ, η κ. Σπυράκη απάντησε: «Υπάρχει κυβέρνηση; Στην Ελλάδα μεταπολιτευτικά δεν υπήρξε ποτέ κυβέρνηση μειοψηφίας. Η αποχώρηση του κ. Καμμένου συνεπάγεται την υποχρέωση για ψήφο εμπιστοσύνης. Δεν είχαμε κυβερνήσεις μειοψηφίας μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top