Ο Καμμένος προειδοποιεί, οι Τουρκοί βγάζουν το «Τσεσμέ» για έρευνες

Νέες παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου από τουρκικά F-16

Ο Πάνος Καμμένος συνεχίζει να προειδοποιεί τους Τούρκους κι εκείνοι, που δεν καταλαβαίνουν από γιορτές και αργίες, συνεχίζουν να προκαλούν στο Αιγαίο με νέες παραβιάσεις.

Οι Έλληνες πιλότοι αναχαίτισαν και σήμερα τους Τούρκους, που με οκτώ F-16 παραβίασαν τον εναέριο χώρο μας στην περιοχή Λήμνου – Λέσβου.

Την ίδια στιγμή, λίγο βορειότερα, ο Πάνος Καμμένος έστελνε νέο μήνυμα αποτροπής προς την Άγκυρα, σε πολύ χαμηλότερους τόνους πάντως απ' ότι συνήθως.

«Θέλουμε να ζήσουμε ειρηνικά, αλλά να αποτρέψουμε ταυτόχρονα και όσους πιθανόν αμφισβητήσουν την εθνική μας κυριαρχία και την εδαφική μας ακεραιότητα», είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Μαζί με τον αρχηγό ΓΕΣ αντιστράτηγο Στεφανή, επισκέφτηκε φυλάκια στη Θράκη, μεταξύ των οποίων αυτό της Γέφυρας των Κήπων, και αντάλλαξαν ευχές με τα στελέχη του Στρατού.

Ο Πάνος Καμμένος δώρισε Playstation στο προσωπικό των φυλακίων και φωτογραφήθηκε με πιτσιρικάδες, αλλά και... μικρούς φύλακες των συνόρων μας. 

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας έδωσε έμφαση στις στρατηγικές συμφωνίες, που κάνει η χώρα μας στη Μεσόγειο και τα Βαλκάνια.

Παράλληλα, τόνισε με νόημα ότι κάποιοι στη Θράκη χρησιμοποιούν περίεργα κονδύλια για να περάσουν λογικές μίσους, ενώ δεν παρέλειψε να ζητήσει συγνώμη από τους Πομάκους.

Βγάζουν το «Τσεσμέ» για έρευνες οι Τούρκοι

Οι Τούρκοι ανακοίνωσαν ότι βγάζουν το ωκεανογραφικό τους σκάφος «Τσεσμέ» από σήμερα έως και την Κυριακή, προκειμένου να κάνει έρευνες σε διεθνή ύδατα, σε μια τεράστια περιοχή από την Αμμόχωστο έως τη Λέσβο.

Προς το παρόν το πλοίο πλέει βορειοανατολικά της Κύπρου και στρατιωτικές πηγές θεωρούν ότι είναι μάλλον απίθανο το να κάνει έρευνες μέχρι τη Λέσβο μέσα σε τρεις μέρες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top