Στο πλευρό της Κύπρου οι ΗΠΑ απέναντι στις απειλές Ερντογάν!

Στη γεώτρηση της Εxxon Μobil η Πρέσβης των ΗΠΑ και Κύπριοι υπουργοί

Οι Τούρκοι αρνούνται να χωνέψουν ότι η Ουάσιγκτον βρίσκεται στο πλευρό της Κύπρου με τον πρόεδρο την τουρκικής Bουλής Γιλντιρίμ να εξαπολύει νέες απειλές.

Ωστόσο, οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν δίνουν καμία σημασία στις τουρκικές προκλήσεις.

ΧΕΡΙ-ΧΕΡΙ ΗΠΑ-ΚΥΠΡΟΣ

Η Άγκυρα θυμίζει ποντίκι που βρυχάται. Ο Τούρκος πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος της Βουλής Μπιναλί Γιλντιρίμ λέει ευθέως ότι η..  Κύπρος ευθύνεται που δεν υπάρχει ασφάλεια στη Μεσόγειο και δε λύνεται το Kυπριακό! 

" Η ασυμβίβαστη στάση των Ελληνοκυπρίων στην Κύπρο, δυστυχώς δυσκολεύει τη λύση. Όταν εκδηλωθεί μια ειλικρινής και εποικοδομητική βούληση τότε θα υπάρξει μια δίκαιη οριστική λύση στην Κύπρο" υποστηρίζει ο πρόεδρος της  τουρκικής εθνοσυνέλευσης. 

Την ίδια ώρα, η Λευκωσία ανακοινώνει βήματα που διασφαλίζουν τη σταθερότητα στην περιοχή,  στην κοινή συνέντευξη τύπου του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας με το Σέρβο ομόλογό του.

ΣΤΗ ΓΕΩΤΡΗΣΗ ΤΗΣ EXXON MOBIL Η ΠΡΕΣΒΗΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΚΑΙ ΚΥΠΡΙΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ

 

Ωστόσο, η Κύπρος βαδίζει χέρι-χέρι με τις Ηνωμένες Πολιτείες και φάνηκε ξεκάθαρα και κατά τη διάρκεια της επίσκεψης αντιπροσωπείας της κυπριακής κυβέρνησης στη γεώτρηση της EXXON MOBIL με τη συνοδεία της Αμερικανίδας πρέσβη στην Κύπρο. 

 

ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑ:  «ΔΕ ΜΠΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ"
 

Mιλώντας αποκλειστικά στο Star,  ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου  διαμηνύει ότι δε θα εμπλακεί στην τεχνητή κρίση που προσπαθεί να δημιουργήσει η Τουρκία:  

" Η Κυπριακή Δημοκρατία ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα και κάνει έρευνες εξ' ονόματος ολόκληρου του λαού της Κύπρου. Δε μπαίνουμε στη λογική της τεχνητής κρίσης που προσπαθεί συνεχώς να δημιουργήσει η Τουρκία". 

" Εφόσον η Τουρκία συνεχίσει το νεοθωμανικό δόγμα που έχει επεκτατικότητα, αυτό είναι κάτι που ενοχλεί πολύ την Αμερική αλλά και τη Γαλλία και την Ευρώπη γενικότερα. Άρα η στήριξη που θα έχουμε σε περίπτωση  που θα συνεχίσει αυτή την επεκτατική πολιτική θα είναι πολύ σημαντική" σχολίασε στον τηλεοπτικό σταθμό Sigma o Γεώργιος Κονοφάγος, μέλος της  Επιτροπής Ενέργειας της Ακαδημίας Αθηνών. 

ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ: ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΕΝΙΣΧΥΟΥΝ ΤΗΝ ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΜΑΣ ΘΕΣΗ

Τη σημασία των συνεργασιών στην περιοχή υπογραμμίζει ο αναπληρωτής υπουργός εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Oι τριμερείς και άλλες συνεργασίες που έχουμε αναπτύξει στην περιοχή έχουν ιδιαίτερα ενισχύσει την διπλωματική αλλά και την αμυντική μας θέση».

ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ AΠ ΤΟΝ EAST MED

Μπλόκο όμως στην τουρκική προκλητικότητα βάζει και ο αγωγός EAST MED , ο οποίος θα κατασκευαστεί με τη συνεργασία Ελλάδας, Ισραήλ, Ιταλίας και Κύπρου. Οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν το προσεχές διάστημα.

O Ερντογάν πάντως είναι έξαλλος με την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να ακυρώσει τη συνάντησή τους στην Αργεντινή στο περιθώριο των G20 και να περιοριστεί σε μια συζήτηση στο πόδι, λίγες ώρες μάλιστα πριν από τη συνάντηση του με τον Ρώσο πρόεδρο Πούτιν. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top