Πολιτικός «πόλεμος» για τις καταλήψεις των μαθητών

Γαβρόγλου: Υποκινούνται από φασίστες – Άδωνις: Εσείς τις περιφρουρούσατε

Κατάληψη σε σχολείο της Ηγουμενίτσας

Σκληρή πολιτική κόντρα έχει ξεσπάσει στον απόηχο του κύματος των καταλήψεων σε σχολεία όλη της Ελλάδας με επίκεντρο το «Μακεδονικό».

Ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, είπε ευθέως πως φασιστικά στοιχεία υποκινούν τις κινητοποιήσεις των μαθητών.

«Καλούμε τα μαθητικά συμβούλια, τους εκπαιδευτικούς και τους συλλόγους γονέων να απομονώσουν τις φασιστικές κραυγές» αναφέρει ο κ. Γαβρόγλου, σημειώνοντας πως «το τελευταίο διάστημα φασίστες της Χρυσής Αυγής προσπαθούν να διοχετεύσουν το εθνικιστικό δηλητήριό τους σε μαθητές και σε σχολεία».

Παράλληλα, ο υπουργός Παιδείας δηλώνει πως η νέα γενιά «δεν πρέπει να επιτρέψει να χαθεί ξανά ένας Παύλος Φύσσας».

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, εξαπέλυσε σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση για το θέμα, την οποία κατηγόρησε για διγλωσσία στο θέμα.

«Τι θα έχουμε τώρα; Τις καλές αριστερές καταλήψεις και τις κακές καταλήψεις όσων δεν σας βολεύουν; Θυμάστε τον χαμό που έγινε όταν ο μαθητής είχε μουτζώσει τους επισήμους; Τότε εσείς μιλάγατε για το νεολαιίστικο κίνημα που φουντώνει. Με ποιο ηθικό δικαίωμα τους κρίνετε σήμερα; Τότε ήταν καλό το κίνημα και τώρα, που κάνουν καταλήψεις για την Μακεδονία, είναι κακό; Έχουμε δηλαδή τις καλές αριστερές καταλήψεις και τις κακές άλλες;», δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Ο ίδιος, πρόσθεσε πως είναι κατά των καταλήψεων αλλά ξεκαθάρισε ότι δε θα χαρίσει τους μαθητές στη Χρυσή Αυγή.

Παράλληλα, θυμήθηκε που το 2013 ο – τότε – πρόεδρος της ΟΛΜΕ (και νυν ειδικός συνεργάτης της υφυπουργού Παιδείας, Μερόπης Τζούφη) Θέμης Κοτσιφάκης καλούσε σε περιφρούρηση των μαθητικών καταλήψεων.

«Το 2013 ο Συριζαίους Κοτσιφάκης ζητούσε την περιφρούρηση των μαθητικών καταλήψεων. Τώρα, ως kυβέρνηση, τις καταγγέλλει ως φασιστικές διότι μιλούν για την Μακεδονία και όχι το Μνημόνιο... Υποκριτές» έγραψε στο twitter.

«Πρόκειται για οργουελικό εφιάλτη, φοβάμαι ότι το αυγό του φιδιού έσπασε» δήλωσε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Φωτεινή Βάκη.

Η κυρία Βάκη, η οποία είναι εκπαιδευτικός τω επάγγελμα, άφησε έντονες αιχμές κατά του Άδωνι Γεωργιάδη, κάνοντας λόγο για «ακροδεξιό ρετιρέ» στη Νέα Δημοκρατία.
 

* Φωτογραφία αρχείου
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top