Και ξαφνικά… ο Τσίπρας στο Μάτι μαζί με τον Σπίρτζη!

Τι συζήτησαν με τους κατοίκους για την αποκατάσταση των πυρόπληκτων

Τσίπρας και  Σπίρτζης στο Μάτι

Το Μάτι Αττικής επισκέφθηκαν σήμερα το πρωί αιφνιδιαστικά ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης και είχαν  συζήτηση με τους πυρόπληκτους.   

Σύμφωνα με το irafina.gr ο  πρωθυπουργός και ο υπουργός υποδομών, βρέθηκαν στο καφέ Αρτιον, όπου συναντήθηκαν με τις συντονιστικές επιτροπές των κατοίκων των περιοχών που επλήγησαν από τις φονικές πυρκαγιές με τους 99 νεκρούς.

Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι επέλεξαν να επισκεφθούν την περιοχή σήμερα λόγω της απεργίας των δημοσιογράφων. «Ήρθαμε σήμερα που απεργούν οι δημοσιογράφοι για να μην λέτε ότι η επίσκεψή μας έχει να κάνει με επικοινωνιακά τεχνάσματα. Τα κανάλια είναι “κλειστά”, η συζήτηση “ανοιχτή”» τόνισε.   

Ο κ. Σπίρτζης ενημέρωσε τους πληγέντες ότι μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα θα κατατεθούν οι φάκελοι των πληγέντων με σκοπό να εκδοθούν άδειες επισκευής για τα  «πράσινα» οικήματα (όσα  έχουν υποστεί μικρότερες ζημιές) καθώς και άδειες κατασκευής και ανακατασκευής για τα «κίτρινα» και τα «κόκκινα» (όσα έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές).

Ο υπουργός Υποδομών διαβεβαίωσε επίσης ότι από τις αρχές του νέου έτους θα πιάσουν δουλειά οι μπουλντόζες, ενώ τα σπίτια που είναι χτισμένα σε ρέματα δε θα ξαναχτιστούν. Οι ιδιοκτήτες των σπιτιών αυτών θα λάβουν αποζημίωση για να χτίσουν αλλού.

Ο Αλέξης Τσίπρας υποσχέθηκε ακόμη στους εκπροσώπους των νέων της περιοχής μία κατ’ ιδίαν συνάντηση, η οποία πρόκειται να πραγματοποιηθεί μέσα στο επόμενο διάστημα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες , ενημέρωσε τους κατοίκους ότι  η κυβέρνηση κατέθεσε σήμερα τροπολογία στη Βουλή, για τον καθορισμό των  περιορισμών   δόμησης και αποκατάστασης των πληγέντων κτιρίων, που θα επιτρέψουν να επισκευάζονται ή να ανεγείρονται νέα κτίρια. 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top