Εκτάκτως στην Αθήνα αντιπροσωπεία του Πατριαρχείου για τη Συμφωνία

Θα συναντηθεί με εκπροσώπους της κυβέρνησης

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος σε εκκλησιαστική εκδήλωση

Εκτάκτως στην Αθήνα θα βρεθεί αντιπροσωπεία ιεραρχών του Οικουμενικού Πατριαρχείου για να συναντηθεί με εκπροσώπους της κυβέρνησης.

Το Πατριαρχείο, το οποίο είχε εκφράσει από την πρώτη στιγμή την ενόχλησή του για την έλλειψη πληροφόρησης, θα ενημερωθεί για τις θέσεις της κυβέρνησης σχετικά με τη συνταγματική αναθεώρηση, την εκκλησιαστική περιουσία και τη μισθοδοσία του κλήρου.

Κύκλοι από το Φανάρι αναφέρουν, στην ίδια ιστοσελίδα, ότι είναι θεσμική υποχρέωση η ενημέρωση του Οικουμενικού Πατριάρχη, εφόσον τα ζητήματα αφορούν ενέργειες που θα έχουν επίπτωση σε επαρχίες της Ελλάδος, οι οποίες υπάγονται στην πνευματική δικαιοδοσία του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Οι ίδιοι κύκλοι, μάλιστα, τονίζουν πως η πρόσφατη επίσκεψη του Κώστα Γαβρόγλου στο Φανάρι δεν είχε ουσιαστικά αποτελέσματα.

Αιχμές από Ιερώνυμοι για προσωπικές επιδιώξεις

Την ίδια ώρα, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έκανε αυτοκριτική με δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας, κ. Γαβρόγλου.

«Προβληματίζομαι για τους χειρισμούς μου, αλλά είναι δυνατόν να υπάρχει σύμπτωση απόψεων, σύμπνοια σε ένα τόσο μεγάλο σώμα, όπως η ιεραρχία;», είπε.

Στη συνέχεια, πρόσθεσε με αιχμές: «Αποκλείετε εσείς ότι υπάρχουν προσωπικές επιδιώξεις ή άλλες σκέψεις;».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top