Κατατέθηκε η τροπολογία: Ποιοι δε θα δίνουν στο εξής τέλος επιτηδεύματος

Παπανάτσιου:Τι είπε για το θέμα με τον λαχανόκηπο σε σχολείο της Χαλκιδικής

Πορτοφόλι με χρήματα

Καταργείται, με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή η υποχρεώση καταβολής τέλους επιτηδεύματος ύψους 500 ευρώ, για Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις και Συνεταιρισμούς Εργαζομένων.

Ειδικότερα, με τις προτεινόμενες διατάξεις εξαιρούνται από το φορολογικό έτος 2018 και μετά οι αγρότες – μέλη αγροτικών συνεταιρισμών  οι αγροτικοί συνεταιρισμοί, οι σχολικοί συνεταιρισμοί, οι φορείς Κοινωνικής & Αλληλέγγυας Οικονομίας με τη μορφή Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης ή Συνεταιρισμού Εργαζομένων, ανεξαρτήτως αν έχει παρέλθει ή όχι πενταετία από την πρώτη έναρξη εργασιών τους, καθώς και τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα και νομικές οντότητες που βρίσκονται σε κατάσταση εκκαθάρισης, πτώχευσης ή αδράνειας.

Όπως είπε στη Βουλή η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, η ρύθμιση αφορά αγρότες μέλη των συνεταιρισμών οι οποίοι δίνουν τουλάχιστον το 80% της παραγωγής τους στους συνεταιρισμούς.

Η ίδια αναφέρθηκε και στο θέμα με το τέλος επιτηδεύματος σε λαχανόκηπο δημοτικού σχολείου στη Χαλκιδική, λέγοντας ότι το ζήτημα αντιμετωπίζεται.

Δείτε εδώ την τροπολογία για τις εξαιρέσεις από την καταβολή τέλους επιτηδεύματος

Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε
τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top