Παπακώστα στο Star: Ο λογαριασμός των βανδαλισμών στο σπίτι!

Ολομέτωπη επίθεση στην παραβατικότητα το νέο δόγμα της αστυνομίας

Ολομέτωπη επίθεση στην παραβατικότητα είναι το νέο δόγμα της αστυνομίας σύμφωνα με την Κατερίνα Παπακώστα.  Η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, μιλώντας αποκλειστικά στο Star και τον Βάιο Σύρρο, αποκάλυψε ότι θα ζητήσει οι ταραξίες να καταβάλουν στο εξής και αποζημιώσεις για τους βανδαλισμούς που προκαλούν. 

«Εφεξής, όποιος βανδαλίζει, σπάει ή καταστρέφει, θα πρέπει να υπάρχει από το ελληνικό δημόσιο και αστική αποζημίωση. Αυτός λοιπόν θα καλείται να πληρώσει τα σπασμένα του» δηλώνει η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη,  

ΝΕΟ ΔΟΓΜΑ ΜΕ "ΑΙΑΝΤΑ"  ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΗ ΔΡΑΣΗ

 Όσο για το νέο δόγμα στην αστυνομία, η επίσημη πρώτη έγινε με τον Αίαντα στο Πολυτεχνείο.

 «Κάναμε αυτό που κάνει κάθε σοβαρό κράτος είναι ο ηπιότερος τρόπος αντιμετώπισης διότι δεν χρησιμοποιούνται χημικά. Το κράτος πρέπει να γίνει σεβαστό, άρα το νέο δόγμα που υπηρετούμε είναι επίθεση στην παραβατικότητα και την ανομία» δηλώνει η κ. Παπακώστα. 

Η υφυπουργός σχολίασε και τις φωνές μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ που υποστηρίζουν ότι περισσότερη δράση από την αστυνομία ενδεχομένως να οδηγήσει σε ασυδοσία:  «Δεν υπάρχει περισσότερη ή λιγότερη δράση. Υπάρχει νόμιμη δράση. Δεν βλέπω καμία ασυδοσία στο να υπηρετείς το κράτος δικαίου αποτελεσματικά» 

Η ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΥ 39ΧΡΟΝΟΥ ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΗ ΓΙΑ ΑΠΕΙΛΕΣ 

Το νέο δόγμα οδήγησε ήδη και στη σύλληψη του 39χρονου γνωστού αντιεξουσιαστή, ο οποίος παρά τη συμμετοχή του σε έκνομες ενέργειες, έδειχνε να έχει το ακαταδίωκτο. Συνελήφθη έξω από το σπίτι του στα Εξάρχεια, καθώς είχε απειλήσει ανοιχτά τον διοικητή του  νοσοκομείου «Ερυθρός Σταυρός». Είχε πάει μαζί με άλλους 30 αναρχικούς στο νοσοκομείο να δει έναν τραυματία από τα επεισόδια του Πολυτεχνείου και εξοργίστηκε που είδε αστυνομικό να φρουρεί έναν κρατούμενο. 

Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ  

«Να διώξετε αμέσως τώρα όλους τους αστυνομικούς μέσα από το νοσοκομείο. Αλλιώς θα έρθω εκεί και θα τα κάνω όλα λίμπα. Θα σας σπάσω όλους στο ξύλο» είπε στο τηλέφωνο στον διοικητή του Νοσοκομείου! 

Ήταν μάλιστα τόσο σίγουρος ότι και πάλι  δε θα συλληφθεί που τηλεφώνησε από το προσωπικό του κινητό. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top