Αλλάζει ριζικά το σύστημα των εξετάσεων για τα διπλώματα οδήγησης

Σπίρτζης: Το υπάρχον σύστημα είναι διάτρητο

Ο Χρήστος Σπίρτζης ανακοινώσε ότι αύριο ή μεθαύριο  θα κατατεθεί στη Βουλή για ψήφιση το νέο νομοσχέδιο για τις άδειες οδήγησης.

«Το υπάρχον σύστημα εξέτασης για άδειες οδήγησης είναι ένα σύστημα διάτρητο. Είναι ένα σύστημα, το οποίο στην πρώτη επαφή που έρχονται τα παιδιά μας με το ελληνικό Δημόσιο, τα βάζει σε λογικές που θέλουμε σαν κοινωνία να τις βάλουμε στην άκρη» είπε ο υπουργός Υποδομών, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Βασίλη Κεγκέρογλου.

Αναφορικά με τις κινητοποιήσεις για το θέμα, είπε ότι γίνονται γιατί κάποιοι θέλουν να συνεχίζεται το «παράλογο» με τον δάσκαλο οδήγησης και τον εξεταστή να είναι στο ίδιο αυτοκίνητο, «με τα γνωστά φαινόμενα που έχει ζήσει η ελληνική κοινωνία τα τελευταία χρόνια».

Ο ίδιος έκανε λόγο για δύο κυκλώματα διαφθοράς γύρω από τις εξετάσεις για τα διπλώματα, επικαλούμενος έκθεση της Ελληνική Αστυνομίας, την οποία έχει ο εισαγγελέας: το ένα με 15 άτομα και το άλλο με 25 άτομα σε όλη την Ελλάδα. Παράλληλα, είπε πως έχει βρεθεί και τρίτο κύκλωμα στην Αθήνα.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, «το σύστημα είναι εντελώς απαξιωμένο και το βιώνουμε με τα ατυχήματα που έχουμε καθημερινά στους δρόμους, όχι τους εθνικούς, αλλά στους δρόμους των πόλεων».

Τέλος, ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχει καμία περίπτωση οι εξετάσεις για τις άδειες οδήγησης να πιστοποιούνται ιδιωτικά, όπως ήθελαν κάποιοι σε σχολές οδηγών» και πως θα γίνεται από δημοσίους λειτουργούς, που θα έχουν αποκλειστική δραστηριότητα τις άδειες. «Θα γίνεται με κλήρωση, θα είναι μέσα στις Διευθύνσεις και δε θα είναι πάρεργο, που θα γνωρίζουν οι σχολές οδηγών ποιοι είναι οι εξεταστές, για να γίνεται όλα αυτό που βιώνουμε», είπε ο υπουργός.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top