Μήνυση Κοτζιά για τις εις βάρος του αναφορές για Σόρος και Σκοπιανό!

"Δεχόμουν απειλές - Ήθελαν να μην ολοκληρώσω τη συμφωνία με τα Σκόπια"

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου κατέθεσε ενώπιον της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, για συκοφαντική δυσφήμιση και διασπορά ψευδών ειδήσεων!  

Στη μήνυση επισυνάπτονται έξι αναρτήσεις στο διαδίκτυο και τέσσερα δημοσιεύματα σε εβδομαδιαία εφημερίδα, τα οποία κατά τον κ. Κοτζιά αποτελούν συνέχεια της εκστρατείας απειλών, ακόμα και σε βάρος της σωματικής ακεραιότητάς του και της οικογένειάς του, για τη συμφωνία των Πρεσπών,  όπως και  αναφορές περί σχέσεών του με τον Τζορτζ Σόρος και τον διεθνή διαγωνισμό στο υπουργείο για υπηρεσίες έκδοσης βίζας.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, για το ζήτημα της συμφωνίας των Πρεσπών ο κ. Κοτζιάς αναφέρει μεταξύ άλλων  ότι έγινε προσπάθεια να κοπούν οι επιρροές της Τουρκίας και του αναπτυσσόμενου ισλαμικού φανατισμού στη γείτονα και ότι καταβλήθηκε συστηματική προσπάθεια να λυθεί ένα θεμελιακό πρόβλημα, αυτό του ονόματος της γείτονάς και του αλυτρωτισμού της.

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών υποστηρίζει ότι εκδηλώθηκαν εναντίον του και ανοικτά παράνομες πρακτικές,  όπως εκδηλώσεις ελληνικού αλυτρωτισμού που υπονόμευαν σταθερά τη διαπραγματευτική γραμμή της χώρας, καθώς και τη διεθνή της θέση. Ενδεικτικές ήταν οι κατάρες ιερωμένων  στις οποίες αναφέρθηκε ο κ. Κοτζιάς («ευτυχώς των ολίγων και ουσιαστικά αμόρφωτων» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά)  και  τα συνθήματα που ακούστηκαν σε σειρά εκδηλώσεων  όπως «φέρτε τα όπλα να μπούμε στα Σκόπια». 

Στις «απαράδεκτες ενέργειες» που καταλογίζει εις βάρος του περιλαμβάνει και υποθέσεις για τις οποίες αναφέρει ότι έχει ήδη επέμβει ήδη ο εισαγγελέας και συνοδεύονταν από «δήθεν αποκαλύψεις», όπως λέει,  προκειμένου να εμφανιστεί το ελληνικό κράτος ότι δρα παράνομα έναντι τρίτων χωρών και ότι η Ελλάδα χρηματοδοτεί δράσεις στα Σκόπια και στα Τίρανα. 

Κοτζιάς: Δεχόμουν σωρεία απειλών  

Ο κ. Κοτζιάς αναφέρεται ακόμα σε εκατοντάδες γράμματα, τηλεφωνικά μηνύματα, ηλεκτρονικά μηνύματα, μηνύματα στο τηλέφωνο, στον ίδιον, αλλά και στη γραμματεία του υπουργού,  στην αποστολή σφαιρών και στις απειλές  που συνοδεύτηκαν από αίμα και χώμα όπου «θα θαβόταν η οικογένειά μου«.

Στη μήνυσή του ισχυρίζεται  ότι  στόχος των απειλών και των εκβιασμών ήταν να τον αναγκάσουν να μην ολοκληρώσει τη διαπραγμάτευση με τα Σκόπια, να τον εκβιάσουν ώστε να μην υλοποιήσει την πολιτική που αποφάσισε η συντριπτική πλειοψηφία της κυβέρνησης και η πλειοψηφία του κοινοβουλίου της Ελληνικής Δημοκρατίας. “Είμαι πεπεισμένος πατριώτης και το καθήκον απέναντι στην πατρίδα προηγείται κάθε άλλου καθήκοντος” φέρεται να καταλήγει ο  ίδιος στη σχετική αναφορά.  

Για τον Σόρος 

Ο κ. Κοτζιάς στη μήνυσή του υποστηρίζει επίσης ότι αφού δεν πέρασαν οι ακραίοι εκβιασμοί, συνεχίστηκαν οι παράνομες μεθοδεύσεις, αλλά με διαφορετικούς τρόπους. «Οι  παρανομούντες εκβιαστές, μέσω διαφόρων ΜΜΕ στα οποία πιθανώς έχουν πρόσβαση, ξεκίνησαν επιχείρηση αμαύρωσης της εξωτερικής πολιτικής που ακολούθησε τα τελευταία χρόνια, και δυσφήμισης του βασικού φορέα της, δηλαδή του προσώπου του» αναφέρει.  

Στο πλαίσιο αυτό επισημαίνει ότι διαδίδουν πως πήρε και διακίνησε 50 εκατομμύρια από τον Σόρος, αλλά διευκρινίζει ότι ουδέποτε γνωρίστηκε με τον Σόρος, ούτε είχε καμιά σχέση μαζί του, ενώ  συμπληρώνει ότι όλο το “σύστημα Σόρος” τον καταπολέμησε μετά μανίας στα δύο χρόνια (2016-2017) που γινόταν προσπάθεια να λυθεί το Κυπριακό, καθώς ζητούσε να  καταργηθεί το καθεστώς των εγγυήσεων για τη Μεγαλόνησο και να φύγουν τα κατοχικά στρατεύματα από τη μεγαλόνησο προκειμένου να γίνει επιτέλους η Κύπρος ένα κανονικό κράτος.

«Ρίχνουν λάσπη» αναφέρει  επίσης για τον ισχυρισμό ότι «έκλεψε από τα απόρρητα κονδύλια του υπουργείου Εξωτερικών ποσό μεταξύ 28-35 εκατ. ευρώ». Όπως  φέρεται να να υπογραμμίζει αφενός ότι δεν υπάρχουν τέτοια ποσά, και αφετέρου  δεν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο στο υπουργείο Εξωτερικών διότι όλα ελέγχονται από τριμελή υπηρεσιακή επιτροπή η οποία προτείνει και διανέμει, ενώ αποφασίζει το Προεδρείο της Ελληνικής Βουλής, με την έγκριση του οποίου μπορεί να γίνει η οποιαδήποτε εκταμίευση από την κάθε φορά αρμόδια διεύθυνση του υπουργείου.

Για το ζήτημα της ανάθεσης, μέσα από διεθνή διαγωνισμό, υπηρεσιών έκδοσης ταξιδιωτικών θεωρήσεων (βίζας) σε ιδιωτική εταιρεία. ο  κ. Κοτζιάς φέρεται να αναφέρει ότι  αντί να σταλεί η όποια, κατά τον ίδιον ανύπαρκτη, υπόνοια περί σκανδάλου στη Δικαιοσύνη, δημοσιοποιούνται συκοφαντικοί ισχυρισμοί εναντίον του, προκειμένου να τον αναγκάσουν να σιωπήσει και να υποχωρήσει από ό,τι πολιτικά θεωρεί ο ίδιος, αλλά και η κυβέρνηση συνολικά και ειδικότερα ο πρωθυπουργός.

Ως ενδεικτικό  προσπάθειας δημιουργίας αρνητικών εντυπώσεων σε βάρος του, αναφέρει δημοσίευμα, το οποίο τον παρουσιάζει ότι έδωσε στην εταιρεία – ανάδοχο του έργου 26 εκατομμύρια ευρώ, ενώ όπως υποστηρίζει, με την ανάθεση του έργου «η εταιρεία δεν παίρνει ούτε σεντς τσακιστό από το ελληνικό κράτος, αλλά αντίθετα αναλαμβάνει τη δέσμευση να δίνει 10% επί του τζίρου καθαρών κερδών του στο ελληνικό δημόσιο.

 Ο κ. Κοτζιάς, ισχυρίζεται ότι επί υπουργίας του αποκαλύφθηκαν δεκάδες παράνομες συμπράξεις του υπουργείου Εξωτερικών με ΜΚΟ, αναζήτησε και βρήκε 40 εκατομμύρια του ελληνικού δημοσίου παράνομα χρησιμοποιηθέντα, εκ των οποίων ήδη εντοπίστηκαν και επεστράφησαν στο ελληνικό δημόσιο τα 14 εκατομμύρια. Ακόμη, πολλές  υποθέσεις παράνομης παροχής βίζας εντοπίστηκαν και στάλθηκαν στην ελληνική Δικαιοσύνη και στο πειθαρχικό του ΥΠΕΞ, ενώ Έλληνες διπλωμάτες που παραβίασαν τον όρκο τους καταδικάστηκαν σε φυλακίσεις. 

Αναφέρει τέλος  ότι επί υπουργίας του «και σε αντίθεση με το παρελθόν»  ουδείς δημοσιογράφος ελληνικού ΜΜΕ έλαβε έστω και ένα σεντς από τα απόρρητα κονδύλια του υπουργείου.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top