Στα μαχαίρια Ζάεφ – Ιβάνοφ και στη μέση ο Εισαγγελέας!

Εισαγγελική έρευνα για τον πρόεδρο της ΠΓΔΜ λόγω της συμφωνίας των Πρεσπών

Στα δικαστήρια σέρνει ο Ζάεφ τον σκοπιανό πρόεδρο Ιβάνοφ, την ώρα που επιταχύνει τις αλλαγές στο Σκοπιανό Σύνταγμα. Όπως μετέδωσε για τις  τελευταίες εξελίξεις ο Πέτρος Μποτσαράκος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα,  η κόντρα του Πρωθυπουργού της γειτονικής  χώρας τον πρόεδρό της «χτυπάει κόκκινο».

ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΒΑΝΟΦ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ

Ο Ζάεφ  ασκεί  κάθε διαθέσιμη πίεση προς τον Ιβάνοφ , ο οποίος είναι κατά της συμφωνίας των Πρεσπών και αρνείται να την υπογράψει.

Μετα από δυο ανώνυμες αναφορές, ο εισαγγελέας ξεκίνησε προδικαστική έρευνα και ρωτά τον πρόεδρο Ιβάνοφ πότε θα υπογράψει τη συμφωνία των Πρεσπών και την θέσπιση της αλβανικής ως επίσημης γλώσσας.

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΣΚΟΠΙΩΝ

Την Πέμπτη θα έρθει στην Αθήνα ο Αντιπρόεδρος Οσμάνι  για να συναντηθεί με τον Γιώργο Κατρούγκαλο και  θα επιστρέψει στα Σκόπια με την πρώτη πτήση που θα εγκαινιάσει την απευθείας σύνδεση Αθήνας  Σκοπίων.

 ΩΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Ο ΖΑΕΦ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ

Ως την Παρασκευή ο Ζάεφ θα καταθέσει στη Βουλή τις συνταγματικές αλλαγές που συμφώνησε σήμερα με τους οκτώ βουλευτές που  έκαναν αντάρτικο στο Βεμερό και  ψήφισαν ναι.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top