«Γιαλαντζί» γεωτρήσεις κάνει ο «Πορθητής» των Τούρκων!

Ξεμύτισε… αλλά μέσα στον κόλπο της Αττάλειας

Ο «Πορθητής» κάνει βόλτες στον κόλπο της Αττάλειας για να φωτογραφηθεί ότι πλέει, αλλά παρά τους ευσεβείς πόθους των Τούρκων, η πρώτη του γεώτρηση δεν μοιάζει να είναι και πολύ κοντά. Κι ας κάνει σόου ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας που κατέβηκε με ελικόπτερο στον "Πορθητή"...

«Δεν είναι εύκολο πράγμα. Χρειάζεται προσωπικό και μέσα που ακόμα δεν έχουν οι Τούρκοι» δηλώνει στο Star o Άγγελος Συρίγος, Αναπληρωτής Καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. 

ΑΠΕΙΛΕΙ ΞΑΝΑ Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Οι έρευνες του σκάφους θα διαρκέσουν μέχρι τον Απρίλιο και σε πρώτη φάση θα γίνουν σε τουρκικά νερά, την ώρα που ο υπουργός Ενέργειας της Άγκυρας Φατίχ  Ντονμέζ εξαπολύει νέες απειλές. 

«Το τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό συνοδεύει τα πλοία γεώτρησης και αν γίνει κάποια παρενόχληση θα υπάρξει η απαραίτητη επέμβαση»   δηλώνει ο Φατίχ  Ντονμέζ 

ΑΓΚΥΡΑ: ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΔΥΟ ΓΕΩΤΡΗΣΕΙΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ

Ο Τούρκος υπουργός είπε ότι η πρώτη γεώτρηση θα γίνει 10 χιλιόμετρα από την Αττάλεια και 60 από την Αλάνια και ότι ο στόχος είναι να κάνουν δύο γεωτρήσεις το χρόνο.

"ΠΟΝΤΙΟΣ ΠΙΛΑΤΟΣ" Η ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Την πολιτική του Πόντιου Πιλάτου τηρεί η Βρετανία, επιθυμώντας το μοίρασμα των υδρογονανθράκων σε Κύπρο και ψευδοκράτος. 

 «Αποτελεί «κλειδί» το ζήτημα του πετρελαίου και των υδρογονανθράκων. Αν αντί για πρόβλημα το μετατρέψουμε σε ευκαιρία, μπορεί να βγει κάτι θετικό» δήλωσε ο Άλαν Ντάνκαν, Βρετανός Υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων.    

"ΑΡΤΟΝ ΚΑΙ ΘΕΑΜΑΤΑ" ΔΙΝΕΙ Ο ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΟΥ

Ο Ερντογάν πάντως δίνει «άρτον και θεάματα» στους συμπατριώτες του, οι οποίοι γιόρτασαν με μεγαλοπρεπείς παρελάσεις και τυμπανοκρουσίες την χθεσινή ημέρα της Δημοκρατίας που είναι η εθνική τους γιορτή.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top