«Δεμένος» έμεινε ο «Πορθητής» στην εθνική εορτή της Τουρκίας

Άγνωστο αν και πότε το τουρκικό σκάφος θα βγει απο τα τουρκικά ύδατα

Δεμένο ανοιχτά της Αττάλειας είναι ακόμα το ερευνητικό σκάφος "Πορθητής", παρά τις τυμπανοκρουσίες της Άγκυρας.

Η NAVTEX που έχουν εκδώσει οι Τούρκοι δεσμεύει την περιοχή που βλέπετε νότια της Αττάλειας, εντός τουρκικών χωρικών υδάτων, για το χρονικό διάστημα από αύριο μέχρι και τις 27 Απριλίου, δηλαδή για 6 μήνες. Ο "Πορθητής" πάντως παραμένει δεμένος και είναι άγνωστο αν οι Τούρκοι θα καταφέρουν τελικά να τον επανδρώσουν με το εξειδικευμένο προσωπικό που χρειάζεται για να προχωρήσουν στην πρώτη τους γεώτρηση.

Αν το πλοίο παραμείνει σε τουρκικά ύδατα δεν δημιουργεί προβλήματα. Ωστόσο κανείς δεν ξέρει ακόμα αν επιχειρήσει να μπει κάποια στιγμή στην κυπριακή ΑΟΖ, ή σε περιοχή ελληνικών συμφερόντων. 

Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΝΕΙ ΠΑΛΙ ΤΟ ΛΙΟΝΤΑΡΙ

Οι Τούρκοι υποστηρίζουν ότι το σκάφος τους μπορεί να κάνει γεώτρηση σε μεγάλα βάθη, σαν και αυτά που υπάρχουν νοτιοανατολικά της Κρήτης. Αυτές τις μέρες τουρκικά πολεμικά πλοία κάνουν ασκήσεις ανατολικά του Καστελόριζου, με τον Ερντογάν να κάνει πάλι το λιοντάρι.
«Δεν θα επιτρέψουμε κανένα εμπόδιο, κανένα σαμποτάζ και κανένα παιχνίδι να μας απομακρύνει από τους στόχους μας¨ 

ΤΣΙΠΡΑΣ:ΠΡΟΑΣΠΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

«Επιμένουμε στην προάσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο διαμήνυσε από την πλευρά του ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top