Ο Ερντογάν βγάζει στη Μεσόγειο τον «Πορθητή» τη Δευτέρα!

Ετοιμάζεται να μεταφέρει την πρωτεύουσα στην Κωνσταντινούπολη!

Ο Ταγίπ Ερντογάν ετοιμάζει  «ζαριά» στην Ανατολική Μεσόγειο. Ο Πορθητής ξεκινά την πρώτη του γεώτρηση, την ερχόμενη Δευτέρα, ημέρα εθνικής γιορτής για τα 95 χρόνια ίδρυσης του τουρκικού κράτους . Όπως εξηγούν στο Star ειδικοί αναλυτές, στόχος του τα πλούσια κοιτάσματα υδρογονανθράκων νότια της Κρήτης.

ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΕΩΤΡΥΠΑΝΟ ΑΓΟΡΑΣΕ Η ΤΟΥΡΚΙΑ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ 'ΓΕΝΙ ΣΑΦΑΚ'

Οι Τούρκοι έχουν πλέον στην κατοχή τους και το αδερφάκι του «Πορθητή». Πρόκειται για το τουρκικό γεωτρύπανο  'Deepsea Metro I' το οποίο στοιχίζει 230 εκατ.  δολάρια  και έχει τη δυνατότητα να κάνει γεώτρηση έως και 10.000 πόδια βάθος.  

 Οι Τούρκοι έχουν βάλει στο μάτι τα πλούσια κοιτάσματα υδρογονανθράκων νοτίως της Κρήτης όπως δείχνει στη δημοσιογράφο του Star  Άννα Σανοζίδου , ο Δρ.  Ηλίας Κονοφάγος, μέλος της  Επιτροπής Ενέργειας της Ακαδημίας Αθηνών. «Η λεκάνη του Ηροδότου είναι από τις πιο πλούσιες του κόσμου και πιάνει νοτιοανατολικά την Κρήτη» εξηγεί ο  κ. Κονοφάγος.  

Το «καμάρι»  του Ερντογάν ξεκινά την πρώτη του γεώτρηση στην ανατολική Μεσόγειο στον στόχο «Αλάνια-1» την Δευτέρα , σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Χουριέτ .  Μόνο τυχαία δεν είναι η μέρα, καθώς στις 29 Οκτωβρίου το τουρκικό κράτος γιορτάζει την 95η επέτειο της ίδρυσης του.

Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ «ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ»  ΤΗΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ!

Για πρώτη φορά στα χρονικά , ο Ερντογάν δεν στήνει την καθιερωμένη  φιέστα του  στην Άγκυρα αλλά στην Κωνσταντινούπολη , εξυπηρετώντας τα νέο-οθωμανικά του όνειρα.

Όπως δηλώνει στο Star o Ιωάννης Μάζης,   Καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής του  ΕΚΠΑ, το γεγονός αυτό «έχει τη σημειολογία του, θέλει να δείξει ότι θα είναι μία αυτοκρατορική χώρα και θέλει να συνεχίσει την Οθωμανική αυτοκρατορία». 

«Απόβαση» στην αεροπορική βάση της Λάρισας έχουν κάνει εδώ και λίγες μέρες Ισραηλινοί πιλότοι, οι οποίοι με 11 F-16 και ένα ιπτάμενο ραντάρ, κάνουν συνεκπαίδευση με τους Έλληνες αεροπόρους. Είναι ένα καλό μήνυμα που στέλνουν στην Άγκυρα, η Αθήνα και το Τελ Αβίβ.

Για μια ακόμη φορά ο σύμβουλος του Ερντογάν Μπουλούν επιδόθηκε σε παραλήρημα κατά της Ελλάδας κατηγορώντας ταυτόχρονα το Ισραήλ για… κατασκοπεία υπέρ της χώρας μας!  

Παραλήρημα συμβούλου του Ερντογάν: Θα καταστρέψουμε την Ελλάδα σε 3-4 ώρες!

Νέο μήνυμα έστειλε προς την Άγκυρα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος: «Υπενθυμίζεται προς την Τουρκία ότι η Ελλάδα ασκεί στο ακέραιο, κατά το Διεθνές αλλά και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο, όλα τα κυριαρχικά της δικαιώματα, συμπεριλαμβανομένου φυσικά του δικαιώματος επέκτασης της αιγιαλίτιδας ζώνης της, με τον πολιτικώς πρόσφορο και θεσμικώς ενδεδειγμένο τρόπο».  

Το τουρκικό ΥΠΕΞ απαντά προκλητικά στην Αθήνα ότι εφαρμόζει το Διεθνές Δίκαιο , στο θέμα των 12 μιλίων. Και πρόσθεσε πώς δεν δέχονται συμβουλές από την Ελλάδα:  "Δεν παίρνουμε καμιά συμβουλή σχετικά με τις τεχνικές οριοθέτησης στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου". 

ΤΟΥΡΚΟΙ ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΧΑΚΑΡΑΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ  ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
 Τούρκοι χάκερς με το όνομα «Ομάδα Τρελών» ισχυρίζονται  ότι χάκαραν την ιστοσελίδα της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία είχε 'πέσει' για κάμποση ώρα. 

 «Εμείς ρίξαμε την ιστοσελίδα της ελληνικής κυβέρνησης… Τα νησιά τα δίνει το κράτος, αλλά τα παίρνει πίσω το έθνος» υποστήριξαν.  

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Ο ΠΥΡΓΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ  ΠΟΥ ΘΑ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ 

 Ο  πύργος ελέγχου στο νησί Τσαβούς είναι πλέον σε λειτουργία και αποτελεί τα μάτια των Τούρκων στα Ίμια και το Αιγαίο. Οι ειδικές  θερμικές κάμερες πιάνουν τα πάντα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top