O πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα απέτρεψε θερμό επεισόδιο με το «Μπαρμπαρός»!

Τι αποκάλυψε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Ο αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα, Τζέφρυ Πάιατ,  απέτρεψε θερμό επεισόδιο ανάμεσα στο «Μπαρμπαρός» και σε ελληνική φρεγάτα νότια του Καστελόριζου:  Το αποκάλυψε στο Star  ο στρατιωτικός αναλυτής Θανάσης Δρούγος, την ώρα που ο Τούρκος υπουργός Άμυνας θέτει για ακόμα μια φορά θέμα αποστρατικοποίησης των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου! 

«Επειδή παράνομα υπήρχαν πολλά πλοία και υποβρύχια των Τούρκων μέσα στην κυπριακή ΑΟΖ, ο   κ. Πάιατ είδε τον κίνδυνο, επενέβη και  επικοινώνησε με την Τουρκία και με το  στρατηγείο του ΝΑΤΟ στη Νάπολη» δήλωσε ο κ. Δρούγος

Ο υπουργός Άμυνας  Πάνος Καμμένος μίλησε για το θέμα στην Κάτια Μακρή και  τόνισε:  

«Το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό βρίσκεται στην ελληνική Οικονομική Ζώνη, στην περιοχή της Κύπρου, μέσα στα χωρικά ύδατα και προασπίζει την ελληνική περιοχή».    

Αποκάλυψη Star: Στο παρά πέντε για θερμό επεισόδιο στο Καστελόριζο!

ΥΠΕΞ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΕ ΕΛΛΗΝΑ ΠΡΕΣΒΗ : ΑΝ ΠΑΤΕ ΣΤΑ 12 ΜΙΛΙΑ, ΘΑ ΕΠΕΜΒΟΥΜΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ

 Η Χουριέτ αποκαλύπτει σήμερα τι είπαν οι Τούρκοι όταν κάλεσαν στο υπουργείο Εξωτερικών τον έλληνα πρέσβη στην Άγκυρα Πέτρο Μαυροειδή, για να δώσει εξηγήσεις στα περί επέκτασης των χωρικών μας υδάτων στα 12 μίλια, στο Αιγαίο.

«Η Τουρκία χωρίς να λάβει υπόψη τις αντιδράσεις που θα προκύψουν από τη διεθνή κοινότητα, θα το θεωρήσει οπωσδήποτε αιτία πολέμου και θα κάνει αμέσως στρατιωτική επέμβαση» δήλωσε ο Τούρκος αξιωματούχος στον Έλληνα πρέσβη.  

Π. ΡΗΓΑΣ : ΝΑ ΚΑΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΒΡΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ!

Αίσθηση προκαλεί η δήλωση του Παναγιώτη Ρήγα ότι πρέπει να κάνουμε διάλογο με την Άγκυρα, χωρίς να απεμπολούμε το δικαίωμά μας για τα 12 μίλια. 

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας απάντησε σε ερώτηση για το αν θα καθίσουμε στο τραπέζι του διαλόγου με την Τουρκία: «Ισχύει αυτό. Αλλά δεν θα καθυστερήσουμε τις διαδικασίες με τις άλλες χώρες (για τα 12 μίλια). Πρέπει να υπάρξει συζήτηση και συνεννόηση, χωρίς ξαναλέω να διακυβεύεται τίποτα. Το δικαίωμά μας ξαναλέω δεν το απεμπολούμε».

ΘΕΜΑ ΣΤΡΑΤΟΥ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΘΕΤΕΙ ΠΑΛΙ Η ΑΓΚΥΡΑ - ΣΚΛΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Δεν είναι τυχαίο πάντως που η Άγκυρα επαναφέρει τώρα το θέμα της αποστρατικοποίησης των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου.  

 «Το ζήτημα για εμάς είναι η αποστρατικοποίηση των νησιών που το καθεστώς τους είναι αποστρατικοποιημένο. Το παρακολουθούμε από κοντά αυτό» δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ .

«Η Ελλάδα δεν πρόκειται να παρασυρθεί σε πλειοδοσία επιθετικής ρητορικής. Καλούμε την γείτονα Τουρκία να συμπεριφερθεί με την προσήκουσα σοβαρότητα» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών.  

 Η Άγκυρα υποστηρίζει  προκλητικά ότι δεν πρέπει να έχουν Στρατό η Λήμνος, η Σαμοθράκη, η Λέσβος, η Χίος, η Σάμος, η Ικαρία και τα Δωδεκάνησα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top