Δουζίνας για Καμμένο: Σαν να ψηφίζει ένα αρνί να έρθει νωρίτερα το Πάσχα!

Για brain drain: Να ζητήσουμε αποζημίωση από τις χώρες που πηγαίνουν!

Με… αρνί παρομοίασε τον Πάνο Καμμένο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Δουζίνας, θέλοντας να σχολιάσει αιχμηρά τις απειλές των Ανεξαρτήτων Ελλήνων πως θα φύγουν από την κυβέρνηση όταν έρθει στη Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών.

«Όταν το 1979, το Εργατικό κόμμα στην Αγγλία ήταν στην κυβέρνηση, σε μια κυβέρνηση συνασπισμού με τους Φιλελεύθερους, οι οποίοι όμως στις δημοσκοπήσεις πήγαιναν πολύ πίσω και άρχισαν να απειλούν ότι θα ρίξουν την κυβέρνηση. Τότε έγινε αυτή η απειλή. Ο τότε πρωθυπουργός, ο Εργατικός Κάλαχαν, έκανε μια πολύ ωραία δήλωση, η οποία νομίζω ισχύει και σε μας. Είπε ότι αυτή είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που οι γαλοπούλες ψηφίζουν για να έρθουν τα Χριστούγεννα νωρίτερα. Εδώ θα μπορούσαμε να το πούμε ότι τα αρνιά και τα ερίφια ψηφίζουν για να έρθει το Πάσχα νωρίτερα», δήλωσε ο κ. Δουζίνας στο Θέμα 104,6 FM.

Ετοιμάζει πλειοψηφία χωρίς τον Καμμένο ο Τσίπρας

Για την εικόνα ανομίας σε πολλά ελληνικά πανεπιστήμια, όπου γίνεται μέχρι και εμπόριο ναρκωτικών, ο βουλευτής Α’ Πειραιώς είπε: «Εφόσον γίνεται αυτό μέσα στα πανεπιστήμια, πρέπει να λήξει και πρέπει να παρέμβουν οι πρυτανικές αρχές και η αστυνομία. Όταν υπάρχουν πράξεις, οι οποίες ανήκουν στο ποινικό δίκαιο, προφανώς κανείς δεν τις υποστηρίζει, είτε στο πανεπιστήμιο είτε στο δρόμο είτε σε κάποιο άλλο δημόσιο κτίριο».

«Βράζουν» οι ΑΝΕΛ: Aιχμές από Καμμένο για «Μακεδονοκλάστες» στο κόμμα!

Παράλληλα, αναφερόμενος στο brain drain (δηλαδή τη φυγή των Ελλήνων επιστημόνων στο εξωτερικό) είπε πως θα πρέπει κάποια στιγμή η Ελλάδα να ζητήσει… αποζημίωση από τα κράτη στα οποία εργάζονται.

«Το λεγόμενο brain drain έχει ξεκινήσει εδώ και 15 χρόνια, προφανώς μεγάλωσε την περίοδο της κρίσης. Αυτός ο κόσμος έχει σπουδάσει, έχει αποκτήσει τις ειδικότητες που θέλουν μετά οι Γερμανοί, οι Βρετανοί, με τα λεφτά τα δικά μας. Και εκεί μπαίνει ένα θέμα, το οποίο έχω βάλει και διεθνώς, είναι βέβαια δύσκολο να γίνει, είναι να ζητήσει το ελληνικό κράτος κάποια στιγμή κάποια αποζημίωση από αυτούς, οι οποίοι θέλουν τους γιατρούς και τους μηχανικούς μας. Βέβαια αυτό πιθανόν δεν θα γίνει, εντούτοις βάζετε ένα σημαντικό θέμα που μπορεί να προστεθεί και στο γενικό θέμα των αποζημιώσεων που κάποια στιγμή πρέπει να ζητήσουμε από την Γερμανία», είπε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top